Connect with us

Érdekességek

Így néznek ki a csapatok erőforrásai a holtszezonra

Egy hét múlva Super Bowl, viszont hamarosan rákanyarodunk a holtszezonra, ami igazából a Goff-Stafford cserével ma hivatalosan is megkezdődött. Épp ezért érdemes előretekinteni és megnézni, melyik csapat hogyan áll erőforrásokkal, legyen az drafttőke vagy pénz a fizetési sapka alatt. Lee Sharpe össze is rakott egy grafikont, ami ezt mutatja meg (még a Goff-Stafford csere előtt).

A drafttőkét a overthecapes Fitzgerald-Spielberger modell alapján állította fel és már a várható kompenzációs pickek is benne vannak, legyen szó tavaly elvesztett játékosokról, idén elvesztett kisebbségi edzőkről vagy front office tagokról. A fizetési plafonban lévő pénzt szintén az OTC kalkulációi alapján állította össze, ami jelenleg a pandémia miatt csökkentett $176 milliós cappel számol, ami még nőhet, ha az NFL és az NFLPA megegyezik valami köztes megoldásban.

Ezek alapján látható, hogy a Jaguars, Jets, Dolphins trió magasan kiemelkedik drafttőkét vizsgálva, pénzügyileg pedig előbbi kettő mellett a Colts és a Patriots magaslik mindenki más fölé. A negatív oldalon drafttőkét nézve a Seahawks van messze mindenki alatt, de a Texans, a Rams és a Saints is elég kevés értékkel rendelkezik a drafton. Pénzügyileg a Saints nagyon durván negatívban van, de az Eaglesnek és a Falconsnak sincs egyszerű dolga beférni a sapka alá. Az is különleges ebben az évben, hogy hány csapat van a sapka felett, konkrétan a liga fele, ami nyilván az előre nem látható pandémia miatti cap-csökkenésnek tudható be.

A Stafford-Goff cserével egyébként olyan sok minden nem változik, a Ramsnek kicsit kevesebb pénze és drafttőkéje lesz, a Lionsnek kicsit kevesebb pénze és kicsit több drafttőkéje (hiszen a két első körös ellenérték csak a következő két évre vonatkozik, nem az ideire).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!