Connect with us

Minden ami NFL

Jared Goffon kívül mindenki jól járt a Stafford-cserével

Éjjel robbant a bomba: Matt Staffordot megszerezte a Rams két első körös és egy harmadik körös pickért, valamint az irányító Jared Goffért cserébe. Elsőre elég hihetetlennek, már-már értelmetlennek tűnik az üzlet, de ennél jobban talán nem is alakulhatott volna a dolog, legalábbis a négy főszereplő közül háromnak.

A cserének bőven voltak előzményei. Az újabb pocsék szezon és az újabb rebuild réme miatt Matt Stafford hivatalosan is cserét kért a Lionstől, amit a csapat hajlandó is volt teljesíteni, így megindulhatott a partnerkeresés. Eközben Sean McVaynek és Les Sneadnek annyira elege lett már Jared Goffból, hogy inkább egy draftolatlan újoncot preferáltak a korábbi 1/1-es, évi 33 milliós fizetéssel rendelkező irányító helyett, vagyis várható volt, hogy a csapat aktív lesz a QB-piacon. (Még 2019-ben írtam egy elemzést a helyzetről “Verheti a falba a fejét a Rams Jared Goff új szerződése miatt” címmel, hirtelen ez is aktuális lett.)

Verheti a falba a fejét a Rams Jared Goff új szerződése miatt

Mindezek ellenére inkább tűnt úgy, hogy ez az egész trade-spekuláció inkább csak egy szívesség a Rams GM Les Sneadtől korábbi jobbkeze, a Lionst pár hete irányító Brad Holmes irányába, hogy felverje Stafford árát. Vélhetően be is jött a dolog, állítólag elég komoly licitháború ment az irányítóért, de a legjobb ajánlatot így is a Rams tette le az asztalra. Tűnjön ez bármennyire furcsának, szinte álomszerűen találkoztak egymással az igények és szerencsétlen Jared Goffot leszámítva (már ha szerencsétlennek lehet nevezni valakit, aki akár a padon ülve is 43 milliót fog keresni a következő két évben) mindenki jól járt.

Matt Stafford a fellegekben

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!