Connect with us

Hír

Jim Harbaugh nem tér vissza az NFL-be, hosszabbított a Michigannel

A Michigan egyetem 4 éves hosszabbítást kötött Jim Harbaugh-val, így a 49ers korábbi főedzője biztosan nem tér vissza idén az NFL-be. A döntés némileg meglepő, az utóbbi időben nem teljesített jól a Wolverines.

Harbaugh-t hivatalosan egyetlen főedzőt kereső csapat sem hívta interjúra, de a neve gyakran felmerült a potenciális HC-k között. A lehetséges visszatérés oka leginkább az volt, hogy az elmúlt két évben csak 11-6-os mérleg jött össze (2020-ban 2-4-es) a Michigannel, ráadásul hat év alatt egyszer sem sikerült lenyomnia az Ohio State-et, és úgy általában nagyon megszenvedett a jobb csapatok ellen. Röviden: nem volt kifogásolhatatlan a munkája.

Mindezek ellenére az egyetemen bíznak benne, bár fizetése jelentősen csökkent. 2020-ban 8+ millió dollárt keresett, amivel az egyik legjobban kereső Big Ten HC volt, az új szerződése viszont csak évi 4-4,1-4,2-4,3-4,4 millió dolláros alapfizetést biztosít a számára, illetve minden évben 3,475 millió dollárt kereshet teljesítményalapú ösztönzőkkel.

Emellett igen komoly összeget kell kicsengetnie, ha le akar lépni az egyetemtől. Idén 2 millió dollárjába kerülne a váltás, majd ez az összeg minden évben 500 ezer dollárral csökken, tehát ingyen csak az utolsó évében távozhatna.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!