Connect with us

Érdekességek

Már közel 100 millió dollárral lépi túl a Saints a 2021-es fizetési plafont

A New Orleans Saints túlélte a rájátszás első körét, így továbbra is van esély arra, hogy Drew Brees gyűrűvel búcsúzzon a profi futballtól. Igazi most vagy soha szituáció ez, ugyanis ha nem sikerül a Super Bowl run, akkor a veterán irányítóval a fedélzeten nem is fog.

176 millió dolláros cappel számolva a Saints effektíve 99+ millió dollárral van a plafon fölött (51 játékossal számolva) a Spotrac és az OverTheCap adatai alapján, vagyis praktikusan ennyit kellene valahogy lefaragni az új ligaév kezdetéig. Ez egészen elképesztő, ilyenre még soha nem volt példa.

A Saints rosterén jelenleg 14 játékos van, aki 10+ milliót foglal el a capből: összesen 197 milliót, vagyis már csak velük számolva jócskán túllépi a gárda a keretet. Szinte lehetetlen, hogy ilyen körülmények között versenyképes maradjon csapat, még akkor is, ha az optimista forgatókönyv szerint 190 millió dollár könyékén is lehet a 2021-es cap.

Elképzelni is nehéz, hogy fér majd be a Saints a fizetési plafon alá, de akárhogy is hozza össze, az a maga nemében történelmi lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!