Connect with us

Hír

McVay nem állt ki Goff mellett, mint kezdő irányító

Sean McVay sokakat meglepett a Packers elleni vereség utáni sajtótájékoztatón azzal, hogy azt mondta, Jared Goff a csapat irányítója jelenleg. A Rams főedzője ma hozzátette, hogy minden posztot értékelnek, ez a teljes keretre vonatkozik és az irányító sem kivétel ez alól. Persze mondhatnánk, hogy ez sima edzői duma, de azért egy franchise irányító kapcsán nem szokták megkérdőjelezni a kezdő helyét – hacsak nem akarnak váltani.

Több arra utaló jel is van, hogy McVaynek elege van már abból, hogy Goff az irányítója és nem tud igazi sikereket elérni. Például hogy John Wolfordot kezdette a kissé sérült Goff helyett a wild card körben, de azért cserének elég egészséges volt az első számú QB, vagy hogy folyamatosan úgy edzősködik, hogy igyekezzen limitálni irányítója hatását a játékra, kvázi elrejtve őt a rendszerben. A külvilág már mondja egy ideje, hogy Goff nem lehet a megoldás hosszú távon, de eddig úgy tűnt, a Rams nem akar váltani.

Goff szerződéséből még négy év van hátra, jövőre $34,6 milliós cap hitje lenne. A probléma az, hogy az irányító kivághatatlan, hiszen $65,5 milliós halott pénz keletkezne utána, ráadásul még jövőre is $30 millió fölé rúgna ez a szám. Egy trade azonban nem elképzelhetetlen pénzügyileg, hiszen azzal $12 milliót spórolna a Rams, habár be kellene nyelnie egy rekordnak számító $22,2 milliós összeget halott pénzként. Az meg nagy kérdés, ki adna Goffért bármit is, illetve hogy honnan szerezne a Rams új kezdőt a posztra, főleg első körös pick hiányában.

Valószínű tehát, hogy jövőre is Jared Goff lesz a Rams kezdője, de az látszik, hogy kezd betelni a pohár McVaynél, így 2022-re már bőven elképzelhető, hogy másik irányítóval készül a Los Angeles-i franchise.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!