Connect with us

Minden ami NFL

Melyik a legvonzóbb főedzői állás az NFL-ben? (FRISSÍTVE!)

Hat főedzőt rúgtak ki idén, ami azt jelenti, hogy hat HC állás vár jelenleg betöltésre: a Lions, a Texans, a Falcons, a Jets, a Jaguars és a Chargers versenghet a jelöltek kegyeiért a következő hetekben. Na de melyik állás lehet a legvonzóbb a top kandidánsok számára? Ezt próbáltuk mérlegelni több szempont alapján. 

Négy kategóriát állapítottam meg, amiket figyelembe kell vennie egy edzőnek, ezeket pedig egy 1-10-es skálán pontoztam annak megfelelően, hogy a 32 csapat közt hol helyezkednek el az adott franchise-ok. A szempontok:

  • Milyen az irányító, vagy milyen lehetőség van újat szerezni?
  • Milyen a keret erőssége az irányítón kívül?
  • Milyen erőforrások állnak rendelkezésre az erősítéshez draft pickek és pénz tekintetében?
  • Milyen a szervezet, a tulajdonos és milyen egyéb tényezők számíthatnak még?

A szempontokat egyéni beállítottság szerint lehet természetesen súlyozni, hiszen nem mindegyik pontosan ugyanolyan fontosságú, ráadásul ez az egyes jelölteknél is eltérő lehet. Épp ezért nem szigorúan az egyes kategóriákra adott pontszámok összege alapján állítottam össze a listát, tehát a csapatok “vonzósági” sorrendjében már a személyes preferenciáim is benne vannak – nálam a legfontosabb ugyanis egy top irányító megléte.

1. Los Angeles Chargers

Irányító: 8

Justin Herbert történelmi újonc szezonon van túl, a rookie-k közt a valaha volt második legtöbb yardot (4336) és magasan a legtöbb TD-t (31) szerezte, pedig nem is volt első naptól kezdő. Az utolsó négy fordulót figyelembe véve pedig a második legjobb értékelést kapta a PFF-től a posztján. Persze ez kis minta és volt köztük három gyenge védelem, de nem is ebből kell csak kiindulni, hanem az egész éves teljesítményéből, amiben persze voltak még hibák, de megmutatta, hogy már most top10-es irányítóként kell vele számolni. Külön pozitívum, hogy a mai NFL-ben a legnagyobb versenyelőny, ha van egy top irányítód újonc szerződésen, a Chargers pedig a következő három szezonra (minimum kettő, maximum 4, valószínűleg 3) ezt elmondhatja magáról.

Keret erőssége: 6

Az biztos, hogy a megüresedett főedzői posztok közül a Chargersnél van a legjobb rendelkezésre álló keret, ez pedig azt jelenti, hogy itt lehet a leggyorsabban sikereket elérni. Az idei kilenc vereségből hetet egy labdabirtoklásnyi különbségű meccseken hoztak össze, tehát az is látszik, hogy a mérlegnél jobbnak kellene lennie a csapatnak, egy jó edzővel pedig ki is lehet hozni belőlük ezt a teljesítményt. A skill playerek Keenan Allennel, Mike Williamsszel, Hunter Henryvel és Austin Ekelerrel top kategóriát képeznek, ahogy a védelemben is van két fiatal sztár Joey Bosa és Derwin James személyében, ami jó alapnak számít. Az LB-sor rendben, a corner-sor viszont kettős megítélésű, hiszen Chris Harris és Casey Hayward is nagy nevek, ellenben idősödnek és idén nem is játszottak jól. A legnagyobb probléma viszont a támadófallal van, amit teljesen újjá kellene alakítani, és a védőfal közepe is erősítésre szorul.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!