Connect with us

Hír

Sean McVay nem engedi el a támadókoordinátorát

A Los Angeles Chargers a Rams védőkoordinátorát, Brandon Staley-t nevezte ki főedzőnek, aki vitte volna magával a Rams támadókoordinátorát, Kevin O’Connellt ugyanabba a pozícióba. A probléma ezzel az, hogy ehhez a Rams engedélye is kellett volna, Sean McVay pedig megvétózta a kinevezést.

Az NFL szabályai alapján egy szerződés alatt álló edzőt csak akkor vihet el egy másik csapat, ha az adott szakember magasabb pozícióba kerül. Effektíve O’Connell esetében ez igaz is lenne, hisz a Rams támadókoordinátoraként csak asszisztál McVaynek, míg a Chargersben ő hívná a játékokat, de praktikusan ez nem jár előléptetéssel. A szabályt ugyanakkor elméletben ki lehet játszani, elég lenne mindössze egy helyettes főedzői titulust is adni O’Conellnek – ez már csak Staley-n és a Chargersen múlik.


A Rams mellett a Saints is szigorú volt az egyik edzőjével, mégpedig a defensive line coach Ryan Nielsennel. A szakembert az LSU vitte volna védőkoordinátornak, de a Saints megfúrta a kinevezést. A csapat javára legyen mondva, hogy Nielsen cserébe kapott egy új 3 éves szerződést, illetve előléptették helyettes főedzővé.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!