Connect with us

Érdekességek

20 milliót bukhat Watson a szezon kiülésével

Nagyon úgy tűnik, hogy patthelyzet alakult ki Deshaun Watson és a Houston Texans közt. A játékos soha többé nem akar a Texansban játszani, a csapat pedig nem akarja elcserélni, meg sem hallgatja az ajánlatokat. Ha mindenki kitart az álláspontja mellett, akkor a szezon kezdetéig nem várható semmilyen változás, és akkor jön majd el az újabb vízválasztó. Ugyanis akkor kiderül, hogy Watson tényleg nem hajlandó soha többé pályára lépni a csapatban, vagy azért dollármilliókat nem akar elbukni emiatt.

Fontos kiemelni, hogy Watsonnak a kollektív szerződés értelmében jogában áll nem megjelenni a csapatnál. Nyilván ennek következményei vannak, amit a PFT segítségével most össze is szedtünk. Watson az idény kezdetéig bő $3,5 milliót bukna, a szezon kihagyásával pedig további 11-16,5 milliót. Nézzük, hogyan néz ki ez részletesen.

1) A kötelező minicamp kihagyása miatt $93.085 dollár büntetésre számíthat Watson, ezt igazából biztosan ki fogja hagyni, hacsak valami csoda nem történik.

2) Az edzőtábortól való távollét napi 50 ezer dollár büntetést von maga után. Az edzőtábor 40 napos, ebből hat szabadnapjuk van a játékosoknak, tehát $1,7 milliót bukhat ezért Watson.

3) Az előszezonmeccsek kihagyása egy-egy alapszakaszbeli meccspénznyi büntetést von maga után. Watson alapfizetése 2021-ben $10,54 millió, tehát meccsenként 620 ezer dollár. Várhatóan három meccses lesz az előszezon, tehát ez további $1,86 millió bírságot von maga után.

Tehát az alapszakasz kezdetéig $3,653 millió büntetésre számíthat Watson. Könnyen lehet, hogy ezt még beáldozza a játékos.

Az érdekesebb kérdés a szezon kiülésének dilemmája. Ha a várakozásoknak megfelelően áttér az NFL a 17 meccses alapszakaszra, akkor $11,16 milliót bukna ezzel Watson. Emellett a Texans visszakövetelheti az irányító erre az évre könyvelt aláírási bónuszát is, ami további $5,4 milliót jelentene.

Így tehát mindennel együtt $20,213 milliót bukhatna Watson a szezon kiülésével (amit $5,4 millióval csökkenthet a Texans, ha nem követeli az aláírási bónuszának idei részét). További negatívum, hogy a szezon kiülésével Watson szerződése tolódna egy évet, tehát jövőre ismét csak a $10,54 milliós alapfizetését kapná és nem a 2022-re kialkudott $35 milliót (16 meccses alapszakasszal számolva, szóval ennél még több lenne).

Sokan úgy gondolják, hogy Watsont nem annyira érdekli az elvesztett pénz, ami természetesen az ő döntése, hiszen joga van kiülni a szezont. Az idő majd eldönti, mi lesz a helyzet végkimenetele, és jó eséllyel azon múlik majd a dolog, hogy melyik fél ragaszkodik tovább az álláspontjához, illetve még pontosabban melyik pislog előbb, melyik adja be előbb a derekét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!