Connect with us

Hír

A Cowboys biztosan megtartja Dak Prescottot

Dak Prescott jelenleg magasan a legjobb szabadügynök irányítónak számít, azonban aki őt akarta volna megszerezni a piacon, annak csalódnia kell. Ian Rapoport és Tom Pelissero információi szerint Prescott ugyanis nem megy sehová, a Cowboys megpróbál hosszú távon hosszabbítani vele, de ha ez esetleg nem sikerülne, akkor az irányító meg fogja kapni a franchise taget zsinórban másodszor.

Prescottnak bokatöréssel ért véget a szezonja még októberben, két műtéten is átesett, de a csapatnál magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy teljesen egészségesen tér majd vissza. Jelenleg mindenféle korlátozás nélkül tud járni és súlyzós edzéseket is tud már végezni, a hírek szerint jóval a 2021-es szezon kezdete előtt készen áll majd a játékra.

Ha nem sikerül hosszútávú szerződésben megállapodni, akkor a franchise tag alatt idén a szabályok szerint a tavalyi összeg 120 százalékát kapná meg, ami $37,7 millió lenne. A felek tavaly a márciusi és a júliusi határidő előtt is egyezkedtek, de nem sikerült megállapodniuk egy hosszú távú szerződésben. Állítólag a Cowboys túl hosszú időre akarta lekötni az irányítót és ebből nem is engedett, Prescott viszont csak három vagy legfeljebb négy éves hosszabbítást akart, hogy később jobban tudjon alkalmazkodni a piac változásaihoz.

A Cowboysnak a jelenlegi kalkulációk szerint nagyjából 14 millió elkölthető dollárja van a sapka alatt, de nincs sok olyan játékosa, akitől könnyen meg lehetne válni és sok pénzt lehetne utána felszabadítani. Jó hír viszont, hogy nincsenek is fontos, várhatóan sokat kereső szabadügynökeik (illetve hogy a legújabb hírek szerint az eddig vártnál 5-10 millióval is magasabb lehet a fizetési plafon).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!