Connect with us

Hír

A Cowboys még a franchise tag határidő előtt hosszabbítani akar Prescottal

Tegnap este megnyílt a franchise tagek kiosztásának ablaka, egészen március 9-ig lehet ezeket rárakni a játékosokra. A legnagyobb név ilyen szempontból természetesen Dak Prescott, a Cowboys irányítója, aki már tavaly is a tag alatt játszott. A Cowboys biztosan nem engedi ki a piacra a QB-t, tehát legrosszabb esetben rárakja a franchise taget, azonban Todd Archer információi szerint még március 9 előtt meg akarnak állapodni egy hosszú távú szerződésben.

Ez persze nem meglepő, azonban érdemes hozzátenni, hogy a Cowboysnak erre most jóval nagyobb szüksége van, mint tavaly. Prescott az idei franchise taggel $37,7 milliót foglalna a sapkából, ami akár $180 milliós, akár $185 milliós lesz, bő 20%-ot jelentene, és ezzel ugyebár nem is lehet játszadozni, hogy bizonyos terheket áttolnak a következő évekre. A franchise taget csak idén lehet egyben lekönyvelni, és mivel a Cowboysnak jelenleg csak $19 milliója van a sapka alatt, így további pénzeket kellene felszabadítani ebben az esetben.

Természetesen ez egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, a fizetési sapkát nagyon sokáig lehet manipulálni, és ha nagyon nem sikerül a megegyezés Prescottal, azt is meg tudja oldani a Cowboys. Ellenben nagyon sokat segítene a helyzeten, ha meg tudnának állapodni egy hosszú távú szerződésben, hiszen ebben az esetben ezt a $37,7 milliós összeget az idei évre sokkal-sokkal le lehetne csökkenteni, ami nagy előnnyel járna Jerry Jonesék számára.

Épp ezért lehet, hogy a Cowboys a tavalyi évhez képest most motiváltabb kialkudni egy hosszú távú szerződést, ami a játékos alkupozíciójának kedvez. Ha március 9-ig nem sikerül megállapodni, akkor Prescott megkapja a franchise taget és július 15-ig egyezkedhetnek tovább a felek – így viszont a Cowboys addig viszi a $37,7 milliós terhet, amíg meg nem születik az új megállapodás.

Tavaly inkább a szerződés hosszán ment a vita, mintsem az összegen, Prescott rövidebb-, a Cowboys hosszabb távú szerződést akart. Meglátjuk, idén hogyan alakulnak ezek a tárgyalások és ha lesz egyezség, az hogyan néz majd ki.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!