Connect with us

Prémium cikkek

A legjobb szabadügynök linebackerek

Nem a legszexibb poszt mostanában, de a linebacker pozíció elitjének képviselői teljes védelmeket tudnak jobbá varázsolni. Idén ha nem is hemzsegünk az elit szabadügynök linebackerekből, de azért van 3-4 olyan játékos, akiért akár licitháború is kialakulhat. Mellettük pedig van még pár játékos, akik szintén értékesek lehetnek bizonyos játékhelyzetekben.

8. Eric Wilson

Wilson főleg a sérülések miatt kapott idén sok szerepet a Vikingsban, de ha sok jó nem is mondható el a játékáról, annyi biztosan, hogy nagyon bírta a gyűrődést, ugyanis több mint 1000 snapet volt a pályán. Coverage-ben még nem is volt annyira elveszve, mert mindössze két touchdownt engedett és három interceptiont is jegyzett (a yardokat mondjuk nyelte), de futás ellen szenvedett. Rengeteg rossz döntés és elrontott szerelés jellemezte a játékát, de egy linebacker hiányos csapat egy kisebb szerződéssel lehet, hogy megkínálja.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

7. Avery Williamson

Williamson év közben transzferált a Jetsből a Steelersbe, ami nem is volt véletlen, mert egészen az idei évig jól teljesített. Ellenben új csapatában nem igazán találta a helyét, így ez a helyezése is inkább annak szól, hogy potenciál még van a játékában. Én azt feltételezem, hogy rossz teljesítménye csak az összeszokatlanság miatt volt és képes lesz még visszatérni korábbi formájához, de most egy pár éves prove it dealre számíthat.

6. B.J. Goodson

A lista utolsó szereplője, aki még nevezhető egyoldalú játékosnak, ugyanis Goodson főleg futás ellen jó játékos, de passzjátékban már kevésbé meggyőző. Rengeteg snapet volt pályán idén és éppen ezért lenyűgöző, hogy csak öt elrontott szerelése van egész évben. Viszont körülbelül ennyi, amit összesen pozitívan el lehet mondani róla, mert az ösztönei nem tökéletesek és éppen ezért passzjátékoknál már nem mindig maradhat fent. Ő is tevékeny szereplője volt a Browns gyenge passz elleni szenvedésének, ennek megfelelően új csapata nem fogja agyonfizetni.

5. Denzel Perryman

A lista első öt helyén álló játékos közül ő a kakukktojás, ugyanis ő az, aki futás ellen sokkal jobb, mint coverage-ben. Egész évben csak három elrontott szerelése volt és végig stabilan ért ki a játékokra. Idén emellett passzjátékok alkalmával is igazán jó volt és mindössze egy touchdownt engedett. Rontja az értékét, hogy sérülékeny és emiatt messze nem volt annyit a pályán, mint a többiek a listáról. Éppen ez lehet az oka annak, hogy nagy szerződésre sem hosszban, sem pedig összegben nem számíthat, de egy körülbelül 6-7 millió dollár három évre kinézhet neki.

4. Matt Milano

Milano számomra nem az a tipikus középső linebacker, hanem inkább egy passzsiettető és linebacker keveréke. Amiben viszont erre rácáfol, hogy coverage-ben is sokat fejlődött az elmúlt időszakban és nem lehet azt mondani rá, hogy bajba kerülne, ha passzjátékok alatt emberezni kellene. Ami miatt kicsit kevesebbet beszélünk róla és nem kerülhet a legjobbak közé, az a futás elleni teljesítménye, ahol az egyik legtöbb elrontott szerelés fűződik a nevéhez és sokszor elveszik a forgalomban is. Én fáznék neki nagy szerződést adni, de a kora és a coverage képessége szimpatikus lehet a csapatok számára, ami akár egy évi 10 millió dollár közeli szerződést is jelenthet.

3. K.J. Wright

Wright egy furcsa megítélésű linebacker, mert egész karrierjét a liga elmúlt 10 évének egyik – ha nem a legjobb –  linebackere mellett töltötte. Épp ezért elfeledkezhetünk róla, hogy stabilan top15-20 körüli teljesítményt tett le az asztalra ő is játékostársa mellett. Wright nem az igazi linebacker a pálya közepén, hanem inkább a Will szerepkörben érzi jól magát, de jó játéka a futó és a passzjátékok alkalmával is vitathatatlan. Mivel már 32 éves, így nem gondolnám, hogy nagy szerződésekben reménykedhet, de évi 6 millió dollár körül még zsebre tehet.

2. Jayon Brown

Brown termetéből adódóan egy igazi coverage linebacker, aki kicsit kisebb termetű, de hatalmas sebességgel bír, így a pálya közepén könnyen használható. Különösen zónázásban tehetséges, mert megvannak a kellő ösztönei a játékhoz, de emberezésben sem veszik el. Ellenben szintén méretéből adódóan a futás ellen kicsit gyengécske és sok elrontott szerelés is becsúszik a játékába. Korának köszönhetően egy 4-5 éves szerződésben is reménykedhet és körülbelül 10-12 millió dolláros átlagban.

1. Lavonte David

David évek óta hihetetlen magas szinten játszik, de mivel a csapata és főleg az egysége eddig többnyire gyengélkedett, ezért senki nem beszélt róla. Pedig ő már évek óta a szűk top10-es, de inkább top5-ös linebackerek elit tagja. Most pedig, hogy csapatával a Super Bowl győzelemig menetelt, talán már mindenki elismeri klasszisát.

Különösen coverage-ben jó, ami a modern futball prototípus linebackerévé teszi, a nagydöntőben a liga legjobb tight endjét tette szinte láthatatlanná, amíg igazán számított. Mindezek mellé a játékintelligenciája és a sebessége is megvan. Ha nem lenne már 31 éves, akkor hatalmas pénzt kasszírozhatna, de így is megvan rá az esélye, hogy évi 15 millió dollár körül keressen éves átlagban.

+ 1 RFA – Alexander Johnson

Johnson bár az egyik legjobb linebacker, nem tudtam feltenni a listára, mivel korlátozott jogú szabadügynök és minden valószínűség szerint a Broncos nem engedi ki a piacra. Mindenesetre elég keresett név lett volna, mert már két éve a liga top5-10 neve között merül fel a neve.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!