Connect with us

Prémium cikkek

A legjobb szabadügynök speciális egység játékosok

A speciális egység játékosok is emberek, így természetesen az ő piacukat sem hagyjuk figyelmen kívül. Punterből nem bő a felhozatal, de returnerből lehet elit játékost találni, míg jó rúgóból rengeteg van.

Akikről le kell mondani  

Több olyan rúgó szerződése is lejár, akiknek még nincs négy teljesített évük, azaz vagy RFA-k vagy ERFA-k lesznek. Őket 1-2 millió dolláros RFA/ERFA tenderrel meg lehet tartani: előbbi esetén lehet a játékossal tárgyalni, de jó esetben második körös kompenzációt kellene fizetni érte, ha aláír, míg utóbbinál csak az aktuális csapat tehet ajánlatot.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Így hiába jár le Younghoe Koo vagy Daniel Carlson szerződése, ők jó eséllyel nem kerülnek ki a piacra, hiába lenne rájuk kereslet. Koo 94,9 százalékos hatékonysággal rúgott (37/39), de ERFA, így csak a Falconsszal tárgyalhat, míg Carlson RFA, vagyis jó eséllyel kap egy 2. körös tendert a Raiderstől, annyit pedig senki nem áldozna a 35 mezőnygólból 33-at belövő rúgóra.

A puntereknél ugyanez a helyzet a Lions 25 éves All-Pro punterére, Jack Foxra, aki ERFA, míg a Chiefs puntere,
Tommy Townsend RFA-tendert kaphat.

Így is jó rúgópiac

A legnagyobb név a piacon Cairo Santos, aki a Bearsben 32-ből 30 mezőnygólt vágott be (93,8), illetve 37-ből csak egy extrát hagyott ki. Ő elég szép pénzt kaphat (3-4 millió dollár), akár egy tag sem kizárt. Mellette Nick Folk és a friss bajnok Ryan Succop ér meg egy misét: előbbi a Patriotsban 28-ból 26 FG-t értékesített (92,9s százalék) és az extrákat is 90+ százalékosan lőtte, míg Succop 90,3 százalékos pontossággal rúgta a mezőnygólokat (28/31) és 57 extrájából 52 jó volt.

Utánuk következik a sorban Cody Parkey és Randy Bullock. Előbbi 86,4 százalékos hatékonysággal lőtte a mezőnygólokat és 89,6 százalékos volt az extráknál, míg utóbbi 80,8 százalékos pontossággal dolgozott. Bullock mellett szól ugyanakkor, hogy ez neki a mélypont, vagyis magasan van a plafonja: sorozatban a 7. éve volt 80+ százalék fölött a pontossága, az elmúlt négy évben pedig 87.1, 82.6, 90 és 88.9 százalékot produkált.

A tavalyi szezonig sztárnak számított Matt Prater, de 2020-ban csak 75 százalékos pontossággal lőtt, meccsek mentek el rajta. 37 éves, akár még kaphat egy esélyt, de már nem prémium játékos. Hasonló a helyzet Stephen Gostkowskival, akinek volt egy zseniális periódusa a Titansben, de voltak nagyon rossz meccsei is, így pedig 69,2 százalékos pontossággal fejezte be a szezont. A rutinnal nincs náluk probléma, de a konzisztencia miatt lutrik.

Zane Gonzaleznél és Dustin Hopkinsnál is az inkonzisztencia a fő probléma. Előbbi a két évvel korábbi 88,6 százalékos hatékonysága után tavaly csak 72,7 százalékos pontossággal rúgta a mezőnygólokat, míg utóbbi a 2018-as 89,7 százalékos teljesítménye óta egy 83,3-as és egy 80 százalékos szezont produkált, és nem a hosszú mezőnygólokkal volt a probléma. Lehet bennük potenciál, versenyezhetnek a kezdő pozícióért, de csak 1-1,5 millióért.

Punterből és returnerből nincs sok

Punterből összesen három van, akit érdemes megemlíteni, de ők sem különösebben jók. Jordan Berry a Steelersben 11 meccsen játszott, 40,1 yardos nettó átlaggal puntolt, 62 yardos volt a leghosszabb rúgása. Matt Haack a Dolphinsban 39,8 yardos nettó áltagot ért el és 63 yardos volt a leghosszabb rúgása. Mellettük Kevin Hubert lehet kiemelni, akinek 42,8 yardos átlaga volt és 72 yardos volt a leghosszabb rúgása, de a labdái nem voltak sokat a levegőben, hiába rúgott hosszúakat. Valamennyien középszerű játékosok.

Visszahordóból ugyanakkor akad jó. Cordarrelle Patterson All-Pro volt tavaly, az egyetlen, aki átlépte a 1000+ visszahordott yardot, ráadásul még egy TD-je is volt kickoffból. Mellette Jamal Agnew szerződése is lejár, aki a Lionsben 783 yardot termelt kickoffból, ami a harmadik legtöbb, illetve volt még 178 punt return yardja és egy TD-je.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!