Connect with us

Érdekességek

A Pro Football Reference formulája szerint nem Tom Brady a GOAT

Tom Brady nemrég megszerezte a hetedik bajnoki címét, ami sokak szemében végérvényesen minden idők legjobb játékosává tette, de nem mindenkinél. A Pro Football Reference formulája szerint például Brady még csak közel sincs a GOAT státuszhoz, ráadásul irányítóként is csak második az örökrangsorban.

Az egyik legjobb statisztikai adatbázissal rendelkező Pro Football Reference létrehozott egy Hall of Fame Monitor nevű formulát, ami különböző adatok alapján (Pro Bowl, All-Pro, bajnoki címek, MVP-címek, statisztikai mutatók, súlyozott karrierérték stb.) megpróbálja meghatározni, mekkora valószínűséggel jut egy játékos a Hall of Fame-be. Logikusan következik, hogy minél nagyobb a kapott szám, annál korszakosabb az adott játékos.

Érdekesség, hogy a hét bajnoki címe ellenére Brady mindössze a harmadik a ranglistán 250,94 ponttal. Peyton Manning több mint 7 ponttal vezet előtte, míg a vitathatatlan GOAT az elkapó Jerry Rice 311,81-es értékkel. A harmadik legnagyobb pontszámot kapó QB Brett Favre mindössze 178,84 ponttal, az elkapók között pedig Randy Moss a második 149,59 egységgel.

A formula szerint 104 pont kell egy irányítónak ahhoz, hogy Hall of Famer legyen, legalábbis a HoF-ba jutott QB-k átlaga ekkora. A papíron még aktív játékosok közül Aaron Rodgersnek 163,72 pontja van, míg Drew Breesnek 140,5. Az elkapók esetében ez a szám Rice miatt 105, amit jelenleg az aktívak közül csak Larry Fitzgerald ugrott meg 140,92 ponttal, illetve Julio Jones van közel hozzá mindössze 5 pontos lemaradásban.

A lista itt érhető el, érdemes szemezgetni belőle.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!