Connect with us

Érdekességek

A Raiders alaposan megnehezítette a saját dolgát Mariota elcserélése kapcsán

Egész nagy a sürgés-forgás Marcus Mariota körül, ugyanis többször is felmerült a neve potenciális cserealapként, leginkább talán a Patriotshoz. Ian Rapoport információi szerint viszont megakadtak a tárgyalások, Jason Fitzgerald pedig rávilágított, hogy mi lehet ennek az oka: a szerződésében foglalt ösztönzők.

A korábbi 1/2-es Mariota tavaly érkezett a Raidershöz cserének, de elég jó fizetést kapott ahhoz képest. Az idei fizuja $10,25 millió, ami full time kezdőnek olcsónak is tekinthető, de egy éves átmeneti megoldásnak még így is kicsit sok lehet. A nagyobb probléma viszont az ösztönzőivel van, amik elég játékosbarátak.

Általában az ilyen ösztönzők százalékos formában néznek ki, tehát például a snapek 60%-án pályára lépve kap $3 milliót, 70% esetén $4 milliót. Ebben az esetben viszont a csapat tud játszani a snapekkel a szezon végén, ha az irányító gyengén teljesítene. Mariota esetében viszont meccsenként léteznek ezek a bónuszok, ráadásul elég magasak is, hiszen 625 ezer dollárt kap minden meccsért, amiben jelentős játékidőt kap, így maximum $7,5 milliót kereshet még. Csak ezzel az ösztönzővel már a $15 milliós fizetés környékén járunk kezdőként, hiszen legalább a szezon feléig pályán lenne, amíg versenyben a csapat. Emellett pedig összesen $1,875 milliót kereshetne győzelmekkel (a maximumhoz 12 győzelem kell, szóval ennek valószínűleg csak egy részével számolhatunk). Emellett van még playoff-ösztönzője, habár ha a csapat bejut a rájátszásba, akkor valószínűleg ezeket szívesen kifizeti.

Tehát ha egy csapat úgy gondolja, hogy Mariota be tudja vezetni a gárdát a rájátszásba, akkor megéri érte cserélni, ellenkező esetben viszont nem igazán. A piacon pedig azért lesznek Mariotához hasonló egy éves átmeneti megoldást jelentő QB-k, mint Cam Newton, Jameis Winston, Mitch Trubisky, Ryan Fitzpatrick, Tyrod Taylor vagy Andy Dalton, akik biztosan kevesebbért fognak aláírni és még draft picket sem kell beáldozni értük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!