Connect with us

Hír

Az Eagles Alshon Jefferyt, a Jaguars Tyler Eifertet küldi el

Az Eagles nemrég kivágta DeSean Jacksont, és ugyanezt tervezi egy másik elkapójával, Alshon Jefferyvel is, amint elkezdődik az új ligaév, írja Ian Rapoport.

Ez nem feltétlen újdonság, hiszen már akkor tudni lehetett, hogy a kivágás sorsára fog jutni, amikor az Eagles Malik Jacksonnal együtt átalakította a szerződését úgy, hogy idén minél kevesebbet foglaljanak a fizetési sapkából és úgynevezett post june 1 designationnel küldhessék el őket, amivel a jövő évi plafonban hagynak több halott pénzt. Így ez a “spekuláció” most kvázi hivatalossá is vált. A Jeffery és Jackson által felszabadított összeget (2+2 millió) viszont nem használhatja arra a csapat, hogy beférjen a sapka alá a ligaév kezdetére, ezt június 1-ig vinniük kell magukkal, és csak utána használhatják fel, például az újoncok szerződtetésére.

Jeffery kulcsfigurája volt az Eagles Super Bowl menetelésének: 12 elkapást, 219 yardot és 3 TD-t szerzett a 2017-es rájátszásban. Azóta viszont több sérüléssel is küzdött, nagyon lelassult a játéka, igazából 31 éves korára kiöregedett.


A Jaguars nem tart igényt a továbbiakban a tight end Tyler Eifert játékára, akinek nem hívják le a 2021-es opcióját, írja Ian Rapoport. Ezzel a Jags $5,2 milliót spórol a fizetési sapkájában. Pénzügyi szempontból sok szükség nem volt erre, hiszen a Jacksonville-nek van a legtöbb elkölthető pénze a ligában, Eifert nélkül átlépik a $82 milliós összeget a plafon alatt, miközben a legtöbben azzal szenvednek, hogy valahogy beférjenek a cap alá.

Eifert egy éve került a Jaguarshoz, meglepő módon komoly sérülés nélkül kibírta az éve, de csak 349 yardig és 2 TD-ig jutott. Mér régóta nem tud visszatérni a korábbi Pro Bowler formájához.


Mindeközben a Titans tavalyi első körös támadófalembere, Isaiah Wilson azt írta a Twitterre, hogy befejezte a focit, legalábbis a Titansben biztosan. Ezt utána gyorsan törölte, de az üzenet egyértelmű volt. Múlt héten a csapat general managere egyébként pont azt mondta, hogy Wilsonnak el kell döntenie, hogy akar-e focizni vagy sem. Nos, a választ úgy tűnik megkapta.

Wilson mindössze 4 snapet játszott újoncként, de azért bőven történtek vele dolgok: kétszer volt a COVID-IR listán, belógott a komoly látogató-mentes szabállyal rendelkező Tennessee State egyik bulijára, ezen felül befolyásolt állapotban való vezetéssel kapták el, miután összetörte az autóját (és nem mellesleg épp karanténban kellett volna lennie), aztán a csapat házon belül eltiltotta, mert megszegte a belső szabályokat, a szezont pedig az NFI (Non-Football Injury) listán fejezte be.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!