Connect with us

Hír

Az utolsó pillanatban derülhet ki a 2021-es fizetési plafon nagysága

Reális esély van rá, hogy csak az utolsó pillanatban derülhet ki a 2021-es fizetési plafon pontos nagysága, írja a PFT. Ez több csapatot is nagyon érzékenyen érinthet, ugyanis kénytelenek lesznek olyan döntéseket meghozni, amelyeket a cap nagyságának ismeretében nem lépnének meg.

A 2020-es idényben 198,2 millió dollár volt a plafon, de a pandémia miatt ez garantálttan csökkeni fog (egyes kalkulációk szerint 4 milliárd dollárt bukott az NFL). Egyelőre annyit lehet tudni, hogy 175 millió dollárnál nem lesz kevesebb, de korábban olyan hírek is voltak, hogy akár 185 millió is lehet. Ez természetesen nem mindegy és ezért lenne a csapatok számára fontos minél előbb tudni a számokat.

Március 17-én magyar idő 22.00-kor kezdődik az új ligaév és ettől a pillanattól kezdődően mindenkinek be kell férnie a plafon alá. Ha a csapatok csak az utolsó pillanatokban tudják meg a cap nagyságát, akkor kénytelenek lesznek már előre biztosra menni, vagyis átalakítani szerződéseket vagy elküldeni játékosokat, hogy a 175 milliós minimumba mindenképp beférjenek. Vagyis előfordulhat, hogy olyan játékost kénytelenek elküldeni, akit 185 milliós capnél nem küldtek volna el.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!