Connect with us

Hír

Bakhtiari szerződésén spórolt a Packers

A Green Bay Packers a szezon közben elég nagy hosszabbítást adott az elit bal oldali tackle David Bakhtiarinak, most viszont kicsit átalakították ezt a szerződést, hogy a Packersnek könnyebb dolga legyen beférni a fizetési plafon alá. Ian Rapoport információi szerint a játékos jövő hónapban esedékes $11 milliós roster bónuszát alakították át aláírási bónusszá, amit így leosztottak a szerződés időtartamára (bővebben erről A fizetés plafon titkai című cikkünkben olvashattok).

Így az idei évre $8,3 milliót spórolt a csapat ($19,3 millió helyett $11 milliót foglal majd Bakhtiari az idei sapkából), de ez az összeg természetesen visszaköszön majd a következő években, 2022 és 2024 közt egységesen $2,768 millióval többet foglal majd a tackle a fizetési plafonból.

Az idei évben rengeteg ilyen átalakítást fogunk látni, hiszen ez a játékosnak konkrétan semmibe sem kerül (sőt, még kicsit hamarabb is jutnak a pénzükhöz), a csapat ellenben spórol a pandémia miatti szűkös évre – a plafon $198,2 millióról várhatóan $180,5 millióra csökken, azonban 2022-től minden bizonnyal ismét nagy növekedésnek indul.

A Packers jelenleg nagyjából $20 millióval van a fizetési plafon felett, így van még teendő, de például egy Davante Adamsnek adott hosszabbítással, Aaron Rodgers szerződésének átalakításával, vagy épp Preston Smith kivágásával már könnyen beférnének a keretbe. Szabadügynökeik közt a center Corey Linsley, esetleg a futó Aaron Jones van, mint fontosabb, többet kereső játékosok, ezen kívül természetesen más szabadügynök játékosokra is lehet költeni, mint mondjuk JJ Watt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!