Connect with us

Hír

Brees a visszavonulása előtt még átalakította a szerződését, sokat spórolt így a Saintsnek

Drew Brees várhatóan a jövő héten bejelenti visszavonulását, ez továbbra sem változott. A szerződése viszont igen, ugyanis Jason Fitzgerald információi szerint az irányító és a Saints megegyezett egy átstrukturálásban, ami nagyban segíti a csapatot, amely eddig bő 100 millióval állt a fizetési sapka várható határa felett.

Brees eredeti szerződése értelmében 2021-ben $36,15 milliót foglalt volna a sapkából, ha játszik, és $22,65 milliót, ha visszavonul. Az alapfizetését viszont most levitték a veteránminimumra ($1,075 millió), ezáltal idén mindössze $12,225 milliót foglal majd a sapkából. Ha a várakozások szerint visszavonul, akkor a Saints június 1-ig majd a keretben tartja, egy nappal később pedig ráteszi a visszavonult listára, így a fent említett $22,65 millió halott pénzt két évre osztja le ($11,15 millió idén, $11,5 millió jövőre). Ha június 1 előtt tennék a visszavonult listára, akkor egyben kellene benyelni a halott pénzt, de értelemszerűen ezt nem fogják megtenni.

A Saints így $24 milliót spórolt a fizetési sapkájában, ezzel már “csak” $78 millióval van a fizetési plafon felett. Van még tehát teendő szerződésátalakítások és kivágások terén, hogy egyáltalán beférjenek a jelenleg $176 milliónak becsült keretbe.

Ez az összeg egyébként még emelkedhet, egyesek szerint akár $10 milliót is, ami szintén segítené többek közt a New Orleanst. Minden csapatnak a ligaév kezdetéig, azaz március 17-ig kell beférnie a sapka alá, eddig van tehát ideje játszadozni a szerződésekkel és kivágásokkal a csapatoknak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!