Connect with us

Prémium cikkek

Egy védelemre a Super Bowltól – Titans FA-kitekintő

Az elmúlt másfél szezon egyik legizgalmasabb és leghatékonyabb támadójátéka a Titansé volt. Derrick Henry egymás után kétszer vezette a ligát futott yardokban, Ryan Tannehill top 10-es irányítóvá nőtte ki magát, a skill pozíció tele volt parádés játékosokkal, de legalább egy közepes védelem nélkül nincs Super Bowl. Az offense-t szinten tartani, a védelmet feljavítani – röviden ennyi kell a Titanstől a contenderséghez.

A Tennessee tavaly az AFC egyik legjobb csapataként 11-5-ös mérleggel jutott a rájátszásba, és bár ezúttal nem sikerült gálázni a rájátszásban, hivatalosan is tényezővé vált a csapat az AFC-ben. A támadósor parádés volt, és bár jó eséllyel lesznek távozók, illetve az OC Arthur Smith-t sem lesz egyszerű pótolni, az offense effektíve kész. A probléma a védelemmel van, a bottom 10-es volt tavaly engedett pontokban, míg passz ellen a negyedik, futás ellen pedig a 14. legtöbb yardot nyelte be. A helyzetet súlyosbítja, hogy az offense alapvetően jó volt és sokat volt a pályán, vagyis a védelem még enyhített terhelés mellett is képtelen ellenállást kifejteni. A cél tehát adott, már csak ügyesen kell kivitelezni.

Hogyan lesz pénz?

A Titansnek jelenleg 2,5 millió dollárral van a plafon alatt, ami nem különösebben jó, de nem is tragikus. Rögtön 10,2 millió dollárt lehetne felszabadítani Malcolm Butler elküldésével, aki bár tavaly önmagához képest jól játszott (az engedett 78,6-os passer rating a második legjobb karrierje során, bár így is 903 yardot és négy TD-t szereztek róla), de 31 éves lesz és messze nem ér ennyi pénzt. A safety Kenny Vaccarónak sincs maradása, a korábbi első körös safety borzalmas volt tavaly, 18 elhibázott szerelése volt és négy TD-t engedett INT nélkül (átlag 128,5-es passer rating az ellenfeleknek) – az utána felszabaduló 3,9 millió dollárt csak jobban lehet elkölteni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!