Connect with us

Érdekességek

Furcsán volt történelmi a Buccaneers Super Bowl győzelme

A Buccaneers Super Bowl győzelme sok szempontból történelmi volt, de van köztük egy elég furcsa “rekord” is. Ez pedig a 9. fordulóhoz köthető, amikor a Tampa Bay nagyon csúnyán, 38-3-ra kikapott a Saintstől. Mint kiderült, ez a valaha volt legnagyobb vereség egy Super Bowl győztestől – nézett utána John Breech.

Eddig 55 csapat nyert Super Bowlt, és a Buccaneers az egyetlen, amelyik az alapszakasz bármely pontján 35 ponttal kikapott volna. Az eddigi rekordot az 1994-es 49ers tartotta, amely 40-8-ra kapott ki az Eaglestől abban a szezonban, amikor a San Francisco minden egyes csapatnál 5,6 ponttal többet szerzett meccsenként.

Még három Super Bowlt nyerő csapat volt, amely 30+ ponttal kapott ki a szezonban, ráadásul Brady még egyszer szerepel a listán, ugyanis a 2003-as Patriots 31-0-ra kapott ki a Billstől az első fordulóban. Az 1976-os Raiders története is érdekes, ugyanis az Oakland egyetlen egyszer kapott ki abban az idényben, de a 14-1-es alapszakaszba becsúszott egy 48-17-es vereség a Patriots ellenében. Az utolsó listán lévő csapat a 2012-es Ravens, amely 43-13-ra kapott ki a Texanstól.

Érdekes, hogy a fenti ötből három gárda is bosszút tudott állni a legyőzőjén.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!