Connect with us

Hír

Hiába küldené el Dee Fordot a 49ers, csak akkor teheti meg, ha a játékos egészséges

A 49ers nem áll különösebben rosszul anyagilag, a 13 millió dolláros cap space jelenleg a középmezőny elejébe elég, ennek ellenére várhatóak elbocsátások. A hírek szerint a center Weston Richburg napjai meg vannak számlálva, illetve Dee Ford alatt is nagyon rezeg a léc, csakhogy őt a sérülékenysége megmentheti.

Richburg a csapat negyedik legnagyobb cap hitjével rendelkező játékosa 11,4 millió dollárral, nála csak Arik Armstead, Dee Ford és Jimmy Garoppolo foglal többet a sapkából. 2018-ban került a 49ershez, 5 évre 47,5 millió dollárért írt alá, de közel sem tudta azt a szintet hozni, amit a Giantsben mutatott: a játéka legjobb esetben is közepes volt, az elmúlt két évben ráadásul még sérülésekkel is bajlódott. A kivágásával 4,5 milliót spórolhatna a csapat 7 millió dollár halott pénz mellett.

Dee Ford sem váltotta meg a világot. A pass rusher egy csere útján érkezett a Chiefstől a csapathoz 2019-ben, azonnal kapott egy 5 éves, 85 millió dolláros szerződést, de eddig óriási csalódás. A lassan 30 éves pass rusher mindössze 368 snapen volt a pályán két év alatt, és bár akkor egész jól játszott, ez akkor sem ér meg 17 millió dollárt.

A probléma ezzel csak az, hogy sérülékenysége miatt nagyon nehéz elküldeni. Ford szerződésében van egy sérülés esetére garantált 11,6 millió dolláros bónusz, ami április 1-jén garantálttá válik. Magyarán a 49ers csak akkor tudja elküldeni, ha a játékos április 1-ig teljesen egészséges lesz (ami közel sem biztos, hogy megtörténik). Ha ez sikerül, akkor 5,7 milliót spórolhat a csapat, ha nem, akkor minden bónusszal és alapfizetéssel együtt 16 millió dollárt kereshet Ford, és jövőre is 9,5 millió dollárnyi halott pénzzel lehet elküldeni.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x