Connect with us

Hír

Hiába küldené el Dee Fordot a 49ers, csak akkor teheti meg, ha a játékos egészséges

A 49ers nem áll különösebben rosszul anyagilag, a 13 millió dolláros cap space jelenleg a középmezőny elejébe elég, ennek ellenére várhatóak elbocsátások. A hírek szerint a center Weston Richburg napjai meg vannak számlálva, illetve Dee Ford alatt is nagyon rezeg a léc, csakhogy őt a sérülékenysége megmentheti.

Richburg a csapat negyedik legnagyobb cap hitjével rendelkező játékosa 11,4 millió dollárral, nála csak Arik Armstead, Dee Ford és Jimmy Garoppolo foglal többet a sapkából. 2018-ban került a 49ershez, 5 évre 47,5 millió dollárért írt alá, de közel sem tudta azt a szintet hozni, amit a Giantsben mutatott: a játéka legjobb esetben is közepes volt, az elmúlt két évben ráadásul még sérülésekkel is bajlódott. A kivágásával 4,5 milliót spórolhatna a csapat 7 millió dollár halott pénz mellett.

Dee Ford sem váltotta meg a világot. A pass rusher egy csere útján érkezett a Chiefstől a csapathoz 2019-ben, azonnal kapott egy 5 éves, 85 millió dolláros szerződést, de eddig óriási csalódás. A lassan 30 éves pass rusher mindössze 368 snapen volt a pályán két év alatt, és bár akkor egész jól játszott, ez akkor sem ér meg 17 millió dollárt.

A probléma ezzel csak az, hogy sérülékenysége miatt nagyon nehéz elküldeni. Ford szerződésében van egy sérülés esetére garantált 11,6 millió dolláros bónusz, ami április 1-jén garantálttá válik. Magyarán a 49ers csak akkor tudja elküldeni, ha a játékos április 1-ig teljesen egészséges lesz (ami közel sem biztos, hogy megtörténik). Ha ez sikerül, akkor 5,7 milliót spórolhat a csapat, ha nem, akkor minden bónusszal és alapfizetéssel együtt 16 millió dollárt kereshet Ford, és jövőre is 9,5 millió dollárnyi halott pénzzel lehet elküldeni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!