Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan befolyásolta Matt Stafford a többi irányító értékét?

Nagyon izgalmasnak ígérkezik az előttünk álló holtszezon. A 2020-as szabadügynök piacon több olyan irányító is csapatot cserélt, akikben akár egy Super Bowl-run is benne volt, a 2021-es offseason pedig a cseréktől lehet hangos. A Lions és a Rams már el is indította a dominót a Stafford-Goff cserével, miközben Deshaun Watson már holdouttal riogat, az Eagles is bármelyik pillanatban elcserélheti Wentzet, de a 49ers, a Raiders és a Jets új alapokra helyezheti a támadósort – mennyit ér Carson Wentz, Jimmy Garoppolo vagy Derek Carr?

Az NFL legalapvetőbb igazsága, hogy egy sikeres csapathoz kell egy legalább átlag feletti irányító. A siker persze relatív, olyan zseniknek, mint Drew Brees vagy Aaron Rodgers is mindössze egy Super Bowl győzelem jött össze hosszú karrierjük során. Nem mindenki lesz olyan eredményes, mint Tom Brady, de jobb minden évben rájátszásba jutni és 10-15 évente nyerni egy bajnokságot, mint minden évben a top 5-10-ben draftolni. Persze önmagában egy irányító sem képes csodát tenni, de nézzük meg például, mire volt képes a Lions a Bucs ellen Matt Stafford nélkül – vele legalább reménykedni lehet a szebb jövőben.

Mivel nemhogy elit, de jó irányítóból is kevés van, így nagyon ritkán váltanak a top 16-os (átlag feletti) QB-k csapatot, pláne 35 év alatt, csere útján. Néha viszont ilyenre is van példa és az elmúlt 20 év cseréi alapján lehetséges realisztikus becsléseket készíteni.

Cutler, Bledsoe és Palmer után szabadon

Egy kezünkön meg tudnánk számolni, hány komolyabb, legalább egy első körös picket magába foglaló QB-csere volt a 21. században: Drew Bledsoe, Jay Cutler, Carson Palmer és Sam Bradford. Egy kicsit jobban állunk, ha kiszélesítjük a kutatást és a második/harmadik körös ellenértékeket is belevesszük az egyenletbe, így Matt Cassel, Jimmy Garoppolo, Alex Smith, Josh Rosen, Matt Hasselbeck és Daunte Culpepper is bekerül a képletbe.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!