Connect with us

Érdekességek

Így állnak most Tom Brady Super Bowl rekordjai

Tom Brady mostantól elmondhatja magáról, hogy többször nyert Super Bowlt, mint bármelyik NFL-csapat. Emellett mindössze a második irányító lett, aki két csapattal is magasba emelhette a Lombardi trófeát. Ezeken kívül viszont elég sok rekordot tart még, a PFT segítségével összeszedtük ezeket. 

Lejátszott meccsek száma: A Super Bowl LV volt Brady 10. nagydöntője, miközben egyetlen irányító van csak, aki 5 SB-n játszhatott (John Elway). Bármilyen posztot figyelembe véve is csak két játékos van, aki 6 Super Bowlon vett részt: a Bills és a Broncos védőfalembere, Mike Lodish, illetve Brady korábbi csapattársa, Stephen Gostkowski.

Megnyert mérkőzések száma: Bradynek ez volt a hetedik gyűrűje. Egyedül a 49ers és a Cowboys korábbi védőjének, Charles Haley-nek van öt gyűrűje az irányítón kívül.

Super Bowl MVP címek: A GOAT az éjszaka folyamán az ötödik ilyen címét szerezte meg, még csak négy sincs senkinek, és három is egyedül Joe Montanának.

Legöregebb játékos a Super Bowlon: Egészen hihetetlen, hogy Brady már 43 éves, és így képes ilyen teljesítményre. A korábbi rekordot Matt Stover, a Colts 42 éves kickere tartotta.

Passzkísérletek: Brady 421 passzt eresztett el a Super Bowlok történetében. Peyton Manning a második 155-tel.

Passzkísérletek egy meccsen: Ez a rekord is az övé, a Falcons ellen 62 dobást eresztett el.

Sikeres passzok: A ma már 43 éves irányító 277 sikeres passza van a Super Bowlok történetében. Peyton Manning a második 103-mal.

Sikeres passzok egy meccsen: Szintén a Falcons elleni meccsel tartja a rekordot Brady, szám szerint 43-mal. A második legtöbb is az övé 37-tel a Seahawks elleni találkozóról.

Egymást követő sikeres passzok: A Giants elleni Super Bowl XLVI-n 16 sikeres passzt osztott ki egymás után.

Passzolt yardok: Itt 3039 yard a rekordja, a második helyen Kurt Warner áll mindössze 1156-tal.

Yardok egy meccsen: Az Eagles elleni SB-n 505 passzolt yardig jutott Brady, és a második helyen is ő áll 466-tal (vs Falcons).

TD-passzok: Ebben a kategóriában 21-gyel tartja a rekordot. A második Joe Montanának 11 van.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!