Connect with us

Érdekességek

Így állnak pénzzel és fontos szabadügynökökkel a csapatok

Javában zajlik az FA-kitekintő sorozatunk, ahol csapatról csapatra végigmegyünk, hogy ki hogyan áll pénzzel a fizetési plafon alatt, milyen szabadügynököket kell ebből megtartania és milyen lehetőségei lesznek ezután további erősítésekre. Azt könnyű megnézni, hogy kinek mennyi helye van a fizetési sapkában, azonban ez bizonyos esetekben csalóka lehet, hiszen ez nem veszi figyelembe, hogy hány és milyen fontos lejáró szerződésű játékosa is van a gárdának.

Ezt ellensúlyozandó rakta össze Jason Fitzgerald az OTC-től az alábbi grafikont, ahol az X tengelyen a jelen állás szerint elvesztett snapek százalékát, az Y tengelyen pedig a rendelkezésre álló cap space-t láthatjuk.

A jobb felső sarokban találjuk azokat a csapatokat, akiknek jó a pénzügyi helyzetük de sok a szabadügynökük, a bal felsőben a jó anyagi helyzettel és kevés szabadügynökkel rendelkező gárdák vannak, jobb alul a kevés hellyel és sok távozó játékossal rendelkező csapatok foglalnak helyet, bal alul pedig a kevés szabadügynökkel és kevés pénzzel a piacra forduló franchise-ok láthatók.

Természetesen ez az ábra sem mond el mindent, hiszen lehet, hogy valaki sok snapet játszott, de borzasztóan tette ezt, így nem számít fontos játékosnak (az ábrán pedig így adódik hozzá az egyenlethez). Illetve az idei pandémia sújtotta évben az is fontos, mely csapatoknak milyen rugalmasak a szerződéseik, mennyi pénz szabadítható fel az ligaév kezdetére, ezt sem tudja teljesen visszaadni a grafikon. Ettől függetlenül összességében egy elég jó képet ad a jelenlegi helyzetről.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RvBalazs
RvBalazs
2021-02-25 10:00

elég jó lenne egy ilyen ábrán megfigyelni a Saints helyzetét pl. Ahogy ki-kitesznek játékosokat nő a cap, felfelé vándorol a csapat, és nő a pótolandó snap szám.
A Saints csak a leglátványosabb példa, a többi csapatra is baromi jó lenne a tevékenységük során látni ezt. pl hetente-kéthetente egy ilyen kép.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  RvBalazs
2021-02-25 15:17

Előbb utóbb mindenki a piros X-el jelölt helyre jut majd el, esetleg picit fölé, mert FA nem marad a csapatnál, és be kell férni a cap-be. Persze mindenki más úton fogja ezt elérni, de itt szerintem nem maga az út lesz az érdekes, hanem hogy milyen emberállomány marad a végére, milyen szerződésekkel :) comment image

Péter Polgár
Péter Polgár
Reply to  Antal Kovacs
2021-02-25 17:32

Szerintem nem jól mondod, de javítsatok ki a ha tévedek: Ha a piros x-nél lenne a dolog az azt jelentené, hogy minden tavalyi játékosukat megtartottak, mert a kezdő játékosaik mindegyike ott marad. Y tengelyen jó amit rajzoltál ez alapján de az X-en nem.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Péter Polgár
2021-02-25 20:14

Igen, igazad van, én arra gondoltam, hogy a végére nem marad egy FA se, de mivel az X tengely a jelenlegi FA-kat mutatja, igazából a végén ott fog megállni, ahol az a % van, amennyit elvesztenek a jelenlegi FA játékosokból, a visszaigazolások csökkentik csak :) Így viszont tényleg érdekesebb, hogy merre mozog..

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2021-02-25 14:50

Helyesen (dőlt betűvel a kiegészítés):

“A jobb felső sarokban találjuk azokat a csapatokat, akiknek jó a pénzügyi helyzetük de sok a szabadügynökük, a bal felsőben a jó anyagi helyzettel és kevés szabadügynökkel rendelkező gárdák vannak, jobb alul a kevés hellyel és sok távozó játékossal rendelkező csapatok foglalnak helyet, bal alul pedig a kevés szabadügynökkel és kevés pénzzel a piacra forduló franchise-ok láthatók. A Saints-et is látjuk az ábrán, ha kicsit lejjebb görgetünk.

:D

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x