Connect with us

Érdekességek

Így állnak pénzzel és fontos szabadügynökökkel a csapatok

Javában zajlik az FA-kitekintő sorozatunk, ahol csapatról csapatra végigmegyünk, hogy ki hogyan áll pénzzel a fizetési plafon alatt, milyen szabadügynököket kell ebből megtartania és milyen lehetőségei lesznek ezután további erősítésekre. Azt könnyű megnézni, hogy kinek mennyi helye van a fizetési sapkában, azonban ez bizonyos esetekben csalóka lehet, hiszen ez nem veszi figyelembe, hogy hány és milyen fontos lejáró szerződésű játékosa is van a gárdának.

Ezt ellensúlyozandó rakta össze Jason Fitzgerald az OTC-től az alábbi grafikont, ahol az X tengelyen a jelen állás szerint elvesztett snapek százalékát, az Y tengelyen pedig a rendelkezésre álló cap space-t láthatjuk.

A jobb felső sarokban találjuk azokat a csapatokat, akiknek jó a pénzügyi helyzetük de sok a szabadügynökük, a bal felsőben a jó anyagi helyzettel és kevés szabadügynökkel rendelkező gárdák vannak, jobb alul a kevés hellyel és sok távozó játékossal rendelkező csapatok foglalnak helyet, bal alul pedig a kevés szabadügynökkel és kevés pénzzel a piacra forduló franchise-ok láthatók.

Természetesen ez az ábra sem mond el mindent, hiszen lehet, hogy valaki sok snapet játszott, de borzasztóan tette ezt, így nem számít fontos játékosnak (az ábrán pedig így adódik hozzá az egyenlethez). Illetve az idei pandémia sújtotta évben az is fontos, mely csapatoknak milyen rugalmasak a szerződéseik, mennyi pénz szabadítható fel az ligaév kezdetére, ezt sem tudja teljesen visszaadni a grafikon. Ettől függetlenül összességében egy elég jó képet ad a jelenlegi helyzetről.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!