Connect with us

Hír

Peyton Manning, Calvin Johnson, Charles Woodson a legújabb Hall of Famerek közt

Nem csak az év legjobbjait díjazták az éjjeli NFL Honors gálán, hanem kiderült az is, hogy kik kerülnek be idén a Halhatatlanok közé, azaz a Pro Football Hall of Fame-be. Öt modern éra játékos, egy senior játékos, egy edző és egy közreműködő lett az éjszaka folyamán Hall of Famer: Peyton Manning, Charles Woodson, Calvin Johnson, John Lynch, Alan Faneca, Tom Flores, Drew Pearson és Bill Nunn – az első három úriember egyből bekerült, amint erre lehetősége volt, tehát first ballot Hall of Famer lett.

Peyton Manninget azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. A korábbi 1/1-es irányító 14-szer lett Pro Bowler, hétszer első csapatos All-Pro, ötször MVP, kétszer Super Bowl-győztes. Egy szezonban dobott 55 TD-je máig rekord, de a top 5-ben van a győzelmek, a passzolt yardok, a passzolt TD-k, a sikeres passzok örökranglistáján is. A szavazóknak mindössze 13 másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy eldöntsék, kiérdemelte-e a Hall of Fame tagságot.

Charles Woodson Heisman-győztesként érkezett a ligába és egyből az Év Újonc Védője is lett, majd olyan karriert tudhatott magáénak, mint nagyon kevesen az NFL történetében. Kilencszer lett Pro Bowler, háromszor első csapatos All-Pro (és még egyszer második csapatos), 2009-ben az Év Védője elismerést is megkapta, egy évvel később pedig Super Bowlt is nyert. A kiváló defensive back karrierje során 65 interceptiont szerzett (5. legtöbb valaha), 13 védő TD-t pakolt fel a táblára (valaha volt legtöbb) és a három játékos egyike, aki két különböző csapatban (Packers, Raiders) is legalább 25 interceptiont szerzett.

Calvin Johnson esete már nem volt annyira egyértelmű, mint Manningé és Woodsoné, róla vitáztak a legtöbbet a voksolók. Ennek oka, hogy a még mindig csak 35 éves Johnson ugyan karrierje során a legdominánsabb elkapó volt a ligában, nem tartott elég hosszú ideig a pályafutása, viszonylag hamar, 9 év után szögre akasztotta a sisakot. A Megatron becenévre hallgató játékos a Lionsszel egyetlen egyszer sem tudott nyerni a rájátszásban, de egyénileg többször a csúcsra ért, hiszen hatszor lett Pro Bowler, háromszor All-Pro, kétszer szerezte a legtöbb elkapott yardot a ligában, 2012-ben pedig rekordot is döntött 1964 elkapott yarddal. Karrierje során egyértelműen a liga legjobb és leglevédekezhetetlenebb WR-e volt.

John Lynchet most a 49ers general manageri székében láthatjuk, azonban illusztris karrierje volt játékosként is. A kilencszeres Pro Bowler, kétszeres All-Pro safety fontos tagja volt a Super Bowlt nyerő Buccaneersnek, ami az évezred egyik legjobb védelme volt. 15 szezont húzott le az NFL-ben, a Buccaneers mellett a Broncos Ring of Honorjába is bekerült. Pályafutása során átlépte az 1000 szereléses határt, emellett 26 interception, 16 kierőszakolt fumble és 13 sack került a neve mellé.

Alan Faneca már hatodjára volt döntős a Hall of Fame szavazáson, és idén végre sikerült bejutnia. Az első körös guard kilencszer lett Pro Bowler, hatszor első csapatos All-Pro, nyert egy Super Bowlt a Steelersszel és a 2000-es évek álomcsapatába is beválasztották.

Drew Pearson már 33 éve vonult vissza, de végre eljött az ő ideje is, Senior jelöltként beválasztották a Hall of Fame-be. Az elkapó draftolatlanként került a ligába és 11 évet töltött a Cowboys színeiben, ahol háromszoros Pro Bowler, háromszoros All-Pro és Super Bowl-győztes is lett, amellett bekerült a ’70-es évek álomcsapatába is.

Tom Flores volt eddig a négy olyan edző egyike, aki kétszer is Super Bowlt nyert, de nem választották be a Hall of Fame-be. Ezt mostantól nem mondhatja el magáról a Raiders korábbi HC-ja, aki az első kisebbségi SB-győztes főedző lett a történelemben. Mike Ditka mellett ő az egyetlen ember az NFL történetében, aki játékosként, segédedzőként és főedzőként is magasba emelhette a Lombardi trófeát.

Bill Nunn sportújságíróként kezdte karrierjét, majd olyan fontos tagja lett a Steelers szervezetének, hogy most, 7 évvel halála után beválasztották a Hall of Fame-be. Óriási szerepe volt a Steelers ’70-es évekbeli dinasztiájának felépítésében, ugyanis ő scoutolta és draftolta a hat év alatt négyszeres Super Bowl-győztes csapat gerincét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!