Connect with us

Hír

Rodgers az MVP, Herbert az Év Támadó Újonca, Donald az Év Védője, Wilson az Év Embere

Az NFL az éjszaka folyamán megtartotta a díjátadó gáláját, így kiderült, kik lettek az év legjobb játékosai és edzői.

MVP: Aaron Rodgers, Green Bay Packers

2011 és 2014 után Aaron Rodgers harmadik MVP-címét zsebelte be karrierje során, amire eddig csak Johnny Unitas, Brett Favre, Peyton Manning, Jim Brown és Tom Brady volt képes. Idén 121,5-ös passer ratinget ért el – ami az NFL történetében a második legjobb -, 48 TD mellé csak 5 interceptiont dobott, a Packerst pedig 13-3-as mérlegig és NFC-döntőig vezette. Zsinórban nyolcadik alkalommal nyerte irányító ezt a címet egyébként, Rodgers a lehetséges 50 szavazatból 44-et kapott meg, négy ment Josh Allennek, kettő pedig Patrick Mahomesnak.

Az Év Támadója: Derrick Henry, Tennessee Titans

Óriási verseny volt a szemünkben az Év Támadója díjért, ám viszonylag simán húzta be Derrick Henry, miután elérte a 2000 yardos álomhatárt a szezonban, 2027 földön megtett egysége a valaha volt ötödik legtöbb. A lehetséges 50 szavazatból 32-t kapott meg, a dobogóra Patrick Mahomes és Aaron Rodgers fért fel 5-5 szavazattal, így a történelmi tight end szezont futó Travis Kelce vagy a parádés elkapó évet produkáló Davante Adams még csak a legjobb háromba sem került.

Az Év Védője: Aaron Donald, Los Angeles Rams

Az Év Védője címért is óriási verseny volt, és ez a szavazatokon is meglátszott. Aaron Donald 27, TJ Watt 20, Xavien Howard 3 voksot kapott, így tehát a Rams kiválósága hajszállal megelőzte a Steelers elit pass rusherét. Wattnak volt több sackje és negatív yardos szerelése, de Donaldnak volt több nyomásgyakorlása és kicsit nehezebb helyzete a pozíciójából adódóan. Ez már Donald harmadik ilyen címe, amire csak Lawrence Taylor és JJ Watt volt képes korábban. Donald hét éve van a ligában, hétszer lett Pro Bowler, hatszor első csapatos All-Pro és így már háromszoros Év Védője cím nyertes is.

Az Év Újonc Támadója: Justin Herbert, Los Angeles Chargers

Kétesélyes volt a harc az Év Újonc Támadója címért, amit végül 41-9 arányban nyert Justin Herbert Justin Jeffersonnal szemben. A Vikings elkapója is megérdemelte volna a címet, de Herbert is kiválóan játszott, újonc rekordot döntött passzolt TD-kben, sikeres passzokban, több TD-s meccsekben, 3 TD-t meccsekben, 300 yardos meccsekben, és csak 39 yarddal maradt el Luck passzolt yard rekordjától.

Az Év Újonc Védője: Chase Young, Washington Football Team

Zsinórban harmadjára kapta pass rusher az Év Újonc Védője díjat, és az utóbbi öt évből negyedszer kapja Ohio State játékos ezt az elismerést (Bosa testvérek és Marshon Lattimore). Young abszolút a legjobb volt idén a nem túl veretes védő classból, év végére pedig már a liga legjobbjai közt emlegethettük a nevét. Az 50 szavazatból 42,5-öt kapott meg, Jeremy Chinn kapott 4,5-öt, Patrick Queen kettőt, Antoine Winfield egyet.

Az Év Visszatérője: Alex Smith, Washington Football Team

Ahogy azt sejteni lehetett, Alex Smith kapta az Év Visszatérője címet, teljességgel megérdemelten. Már akkor elkönyvelhettük ezt, amikor csereként beállva szerepet kapott a Washingtonban, de ezután kezdőként 5-1-es mérleget ért el és vele bejutott a csapat a rájátszásba is. Hihetetlen, hogy ő focizni tud nem is olyan sokkal azután, hogy majdnem amputálni kellett a lábát, és az élete is komoly veszélyben volt. Érthetetlen módon nem egyhangúlag kapta meg az elismerést, Ben Roethlisberger kapott egy szavazatot.

Az Év Főedzője: Kevin Stefanski, Cleveland Browns

A Browns 2002 óta nem volt a rájátszásban, 2007 óta nem ért el pozitív mérleget és 1994 óta nem nyert a rájátszásban. Kevin Stefanski első szezonjában a Browns élén mind a három fenti célt egyből elérte, így kiérdemelte az Év Edzője díjat. A szavazatok felét zsebelte be, mögötte Sean McDermott 7, Brian Flores 6 voksot kapott.

Az Év Segédedzője: Brian Daboll, Buffalo Bills

A Bills támadókoordinátora kapta az Év Segédedzője díjat, miután a Bills a második legtöbb pontot szerezte a ligában, és Josh Allen óriási fejlődésen ment keresztül. A lehetséges 50 szavazatból 28-at kapott meg, a második helyen a Rams védőkoordinátora (azóta a Chargers főedzője), Brandon Staley végzett 5,5 vokssal.

Az Év Embere: Russell Wilson, Seattle Seahawks

A Walter Paytonról elnevezett Év Embere díjat idén a Seahawks irányítója, Russell Wilson kapta meg a közösségben végzett munkája elismeréséül. Feleségével vezetett Why Not You nevű alapítvány az elindítása óta 9 millió dollárt adományozott rákkezelésre, Wilson karrierje kezdete óta hetente látogat el a seattle-i gyermekkórházba, és ezt idén is folytatta virtuális keretek közt. Emellett idén egymillió ételt adományozott és arca volt a szavazásra buzdító kampánynak is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!