Connect with us

Beharangozó

Super Bowl LV – Ezt várjuk mi

Holnap végre eljön a várva várt nap és lezárul a szezon egy utolsó öldöklő csatában eldől, ki viszi haza a Lombardi trófeát. Chiefs vagy Buccaneers? Buccaneers vagy Chiefs? Most megmondjuk, mit várunk mi a Super Bowltól. 

katonadani: A Buccaneers fogja kezdeni a meccset… és nagyjából eddig látom, hogy hogyan fog alakulni a találkozó. Az első félidőben szerintem lassabban fognak beindulni az offense-ek, így a második félidőre várok több pontot. Alapvetően a Chiefst több forgatókönyv szerint tudom elképzelni, hogy nyer, de a Buccaneersben is látom, hogy Brady hozza az SB formáját, a védőfal pedig szétszedi a csere támadófalat és folyamatos nyomás alatt tartja Mahomest, ami több elakadt drive-hoz vezet majd. De amennyire nem tudom, hogyan fog lezajlani a találkozó, annyira várom az összecsapást és a meccsnézési élményt, egyik oldalamon a Buccaneersnek szurkoló Józsival, másikon a Chiefsnek szorító Patrikkal – mint a klasszikus filmes klisé a vállak feletti ördög-angyal jelenettel. De hogy tippeljek is egyet: nyer a Chiefs 30-26-ra.

balentin: Számomra egyértelmű a mérkőzés forgatókönyve, az a csapat fogja nyerni a mérkőzést, amelyik négy negyeden keresztül kézben fogja tudni tartani a találkozót, ez pedig a Kansas City Chiefs lesz. Nem sok olyan meccset láthattunk idén tőlük, ahol az elsőtől az utolsó percig uralni tudták volna az ellenfelet, de Reidék nagyon jól fel fogják készíteni a csapatot, hogy ezúttal sikerüljön mindez. Persze, a Buccaneers sem feltett kezekkel fog kimenni a pályára, de nem fogják tudni tartani a lépést a Chiefsszel, viszont mindig csak egy ütemmel lesznek lemaradva, így lesz feszes, kompetitív, izgalmas a találkozó. A védelmek is meg fognak villanni, nem lesz akkora támadó dominancia, de így sem fognak az 56,5 pontos over/under határ alatt maradni a szerzett pontokat tekintve. Nagyon érdekes lesz majd megnézni, hogy fognak a csapatok és a játékosok válaszolni a nagy nyomásra, hogy kezeli majd Brady azt, ha hátrányban kell támadnia, mennyire lesz majd nyugodt Mahomes akkor, ha egy minimális lépéselőnyük van. Számszerű tippem egy scorigami lesz: 36-29-re fog nyerni a Chiefs, ez pedig egy olyan végeredmény lesz, ami nemhogy a Super Bowlok során, de még soha se fordult elő az NFL-ben.

Höri: Véget ér a mutogatás az oldalvonalra, a Tampa Bay ezúttal összekapja magát, és elejétől kezdve ésszerű játékhívással megy neki az ellenfelének, rábízva Bradyre, hogy nyerje meg a meccset. Sok esetben ez automatikus győzelmet érne, de most nem. A Chiefs ugyanúgy makulátlan teljesítményt tesz le az asztalra támadásban, Mahomest nem zavarja meg semmi, és touchdown touchdownt követ részükről. Brady belehibázik, övé lesz a végzetes turnover, ami két lépés előnybe teszi a Kansas Cityt, onnan pedig nem lesz visszaút. Travis Kelce megostromolja a Super Bowl elkapási rekordokat, de az MVP címet így sem viheti haza. A Kansas City 42-34-re nyer egy instant klasszikussá váló ütközetben.

Jarred: Brady bebizonyította, hogy még koránt sem ért véget az ő karrierje, és ennek megkoronázása lesz a Suber Bowl győzelem. Én bármennyire is furcsa, de egy sima Buccaneers győzelmet várok. A Chiefsnek az alapszakaszban gyakorlatilag minden összejött, ritkán hibázott nagyot a csapat. Csakhogy olyan nem igazán szokott lenni, hogy egy csapat végigcsináljon egy szezont hiba nélkül. Láttunk már számos csapatot hengerelni az alapszakaszban, aztán a végén mégsem ők vitték haza a trófeát. Szerintem most ez a sors vár a Kansas Cityre is. A csapat sokat fog hibázni, és egy idő után már olyan hátrányba kerülnek, amit már nem fognak tudni behozni. Én 38-17-es Buccaneers sikert tippelek.

Renningan: Epikus csatának ígérkezik, de meglehetősen félek a mérkőzéstől. A Buccaneers hiába jutott el idáig, meglehetősen ad hoc a csapat, míg a Chiefsnek van egy nagyon stabil, nagyon magas padlóval rendelkező játéka. Amennyiben a Bucs a jobbik arcát mutatja, akkor könnyedén meglehet a győzelem, a keret ugyanis mélyebb, egészségesebb és összességében jobb. Ugyanakkor bőven benne van a pakliban egy egymás után három turnoveres periódus, ami vagy 15-21 pontos hátrányt, vagy ugyanekkora előny elvesztegetését jelentené, és kétszer egymás után nem lehet győztesen kijönni egy ilyenből. A Bucs egy boom or bust csapat, és mivel az egész rájátszás során kijött a boom, félő, hogy most a bust ideje jön. Bradyvel meglepő lenne, ha nagyon kikapna a csapat, de egyszerűen továbbra sem tudok bízni Bruce Ariansben, így nagyjából az alapszakaszmeccs újrajátszását várom a két csapattól. Végeredmény: Chiefs-Buccaners 30-28

alatriste: Nem sok érv szól az alacsony pontszámú mérkőzés mellett, én sem vizionálok egy Patriots – Rams 2.0-t, de az irgalmatlan pontesők időnként elmaradnak azokon a meccseken, amelyeken nagyon ezt várná a publikum. A Buccaneers védelme és főleg a védőfala képes lehet több alkalommal is leküldeni a pályáról a Chiefst. Elsősorban nem is a szimplán lyukas, de egyenesen üres támadófalon való dominanciának hála. A Tampa támadósorától pedig hasonlót várok, mint tavaly a Chiefstől. Bradyn és Gronkowskin kívül sokaknak a playoff is újszerű élmény volt, a Super Bowl pedig tudjuk, hogy óriási teherrel is jár. Godwin a rájátszásban már 7 dropnál tart, az alapszakaszban 16 meccsen összesen 2 volt neki. Az túlizgulás pedig hibákat fog eredményezni újfent. Nem ez a leginkább magától adódó forgatókönyv, de nem is feltétlenül elképzelhetetlen. Egy kissé visszafogottabb iramú mérkőzésen 23-16-os Chiefs sikert várok.

löfli: Dani véleményén vagyok én is, szerintem is lassabb első félidő után majd a másodikban fognak igazán beindulni a csapatok, a Buccaneers védőfala egy ideig tudja dominálni a Chiefst, de a második játékrészben Kelce és persze Mahomes vezérletével átveszik az irányítást a mérkőzés felett. Brady valószínűleg nem fog ki olyan rossz napot, mint a Packers ellen tette, de szerintem is ki fog ütközni a playoff/Super Bowl rutintalanság a többieken, ezért nem fog olyan könnyen haladni a támadósor és Ariansben is látom, hogy érthetetlen playeket hív majd. A Chiefs végig vezetve nyer majd, de a Buccaneers mindig lőtávolban lesz, a meccs végi Hail Mary-t pedig természetesen Sorensen szedi majd le. Chiefs 34-30

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!