Connect with us

Hír

A 17 meccses alapszakasz miatt idén jöhet az első Rodgers-Mahomes csata

Egyre biztosabb, hogy 2021-ben 17 meccses alapszakaszt nézhetünk majd végig, aminek lesz egy olyan velejárója, hogy ritkán látott párharcokat kaphatunk meg kicsit gyakrabban. Peter King elmagyarázta szokásos hétfő reggeli cikkében, hogy hogyan fog kinézni pontosan ez a 17. meccs, aminek következtében idén láthatunk majd egy Aaron Rodgers vs Patrick Mahomes csatát, amire még nem volt példa.

A 17. meccset úgy fogják meghatározni, hogy egy adott csapathoz a másik konferencia egyik divíziójából rendelnek ellenfelet, méghozzá olyat, amelyik ugyanazon a helyen végzett a csoportjában az előző szezonban (első az első ellen, második a második ellen stb.). Az, hogy épp melyik divíziót melyik másik divízióval párosítják össze, az pedig King információi szerint azon fog múlni, hogy melyikkel játszott két évvel korábban az adott csoport. Az NFL rendszere alapján négy éves vetésforgóban megy körbe a rendszer a másik konferenciával (tehát példának okáért az AFC West négy évente játszik az NFC North ellen), és egyébként saját konferencián belül három éves vetésforgóban (tehát példának okáért az AFC West három évente játszik az AFC North ellen).

Így tehát az AFC West első helyezettje (Chiefs) 2021-ben annak az NFC-s csoportnak az első helyezettjével játszik majd, amelyik divízió összes csapata ellen játszott két évvel korábban, 2019-ben, azaz jelen esetben az NFC North első helyezettjével (Packers). És mivel 2019-ben Mahomes épp térdsérüléssel bajlódott a Packers elleni találkozó környékén, így hacsak nem szól közbe ismét egy sérülés, akkor idén összejöhet a Mahomes vs Rodgers ütközet. A mérkőzésre egyébként az Arrowheadben kerül majd sor, ugyanis ezeket az extra mérkőzéseket egyik évben az AFC, másikban az NFC rendezi majd, az AFC-vel kezdve.

Ezen kívül többek közt rendeznének egy Buccaneers@Colts, egy Cowboys@Patriots vagy épp egy Seahawks@Steelers találkozót is.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!