Connect with us

Prémium cikkek

A nullszaldó sem jött össze – Steelers FA-értékelő

A Steelers tavaly parádésan kezdte a szezont: az első 11 meccsét megnyerte. Az utolsó öt találkozóból viszont csak egyet sikerült megnyerni, többek között a Washingtontól és a Bengalstól is kikapott a csapat. Probléma volt és van bőven, de a majdnem semmilyen FA-val még a szinten tartás sem sikerült. 

A Pittsburgh legnagyobb problémája tavaly az offense inkonzisztenciája és Big Ben átlagon aluli játéka volt (a jobb statisztikák ellenére). Egy darabig kérdéses is volt a veterán irányító jövője, de végül sikerült megegyezni a folytatásban: Roethlisberger lemondott 5 millió dollárról, a maradék 14 millió dollárt pedig aláírási bónusz formájában négy automatikusan megszűnő évvel öt részre osztották, ezzel 15 milliót spórolva.

Az irányító tehát áldozatot hozott a csapatért, amire óriási szükség volt: a Steelers februárban még 30 millió dollárral lépte át a fizetési plafont. Ez természetesen még nem volt elég a boldogsághoz, így több sztár, mint például Cam Heyward szerződéséhez is hozzá kellett nyúlni, hogy beférjen a sapkába a Steelers. A kitekintőben úgy kalkuláltam, hogy pár komolyabb szerződésmódosítással és 1-2 kivágással akár 29 millió dollárnyi cap space-t is össze lehet hozni, amiből már akár erősíteni is lehet. Pittsbugh-ben máshogy gondolták.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!