Connect with us

Hír

A Packersnél Aaron Rodgers szerződésének átalakításán dolgoznak

A Packers egyike azon két csapatnak (a Bucs a másik), amelyik idén még egyetlen külsős szabadügynököt sem igazolt, sőt az egész FA alatt mindössze Aaron Jones újraigazolását tudja felmutatni a gárda. Ennek leginkább pénzügyi okai vannak, így nem meglepő, hogy képbe került Aaron Rodgers szerződésének átalakítása: Mike Silver információi szerint a csapatnál nagy erőkkel dolgoznak az ügyön.

Már csak az a kérdés, hogy mit akarnak a Packersnél. Amennyiben egy egyszerű módosítással pénzt akarnak felszabadítani, úgy nincs min dolgozni: a csapatnak joga van bármikor aláírási bónusszá átalakítani a játékosa fizetését. Rodgers szerződése még 3 évig érvényes, egy hagyományos átstrukturálással 14 millió dollárt lehetne felszabadítani.

Dolgozni három ok miatt lehet egy szerződésen, ezekhez ugyanis kell a játékos beleegyezése is. Az első egy hagyományos szerződéshosszabbítás (például 2 évre 80 millió dollárért), a másik egy automatikusan megsemmisülő éveket tartó szerződésmódosítás (ezzel és a hosszabbítással is 14-18 millió dollárt lehet felszabadítani), a harmadik egy fizetéscsökkentés.

Utóbbit alighanem kizárhatjuk, míg Silver szerint a sima hosszabbítás sem játszik, azzal ugyanis legalább 2023-ig nem lehetne Aaron Rodgerst lecserélni a tavalyi első körös Jordan Love-ra. Nem mintha a csapat minden áron QB-cserét akarna, egyszerűen a lehetőséget fenn akarják tartani.

Így valószínűleg az automatikusan megsemmisülő évekkel történő szerződésmódosításról lehet szó. Ezzel a csapat 18 millió dollárt is felszabadíthatna, miközben még mindig legalább 5 millió dollárt spórolva küldhetné el Rodgerst jövőre. Feltehetően azért kell dolgozni a szerződésen, mert a veterán QB ezt nem érzi elégnek a munkabiztonsága érdekében (ami érthető is) és ő inkább egy hagyományos hosszabbítást preferálna.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!