Connect with us

Prémium cikkek

A piac első hullámának legnagyobb vesztesei

Lement a szabadügynök piac első hulláma, a legnagyobb nevű, legértékesebb játékosok nagy része megtalálta új/régi otthonát, így még mielőtt jövő csütörtök környékén elkezdenénk a csapatonkénti mélyebb értékelőinket, elkezdhetünk számot vetni, hogy kik voltak a piac eddigi legnagyobb nyertesei és vesztesei. A nyerteseket tegnap már kiveséztük, most nézzük a piac legnagyobb veszteseit.

Elkapók (kivéve azok, akiket a Patriots igazolt le)

Miután Bill Belichick személyes sértésnek vette a tavalyi kudarcot és Tom Brady bajnoki címét, most olyan költekezésbe kezdett, amilyenbe korábban soha: kvázi pár nap alatt annyit költött, mint az elmúlt évtizedben összesen. Ennek örülhettek a Patriotsba igazolt tight endek és elkapók (Nelson Agholor és Kendrick Bourne), de a többi receivernek nem volt jó piaca.

Kenny Golladay iránt vannak érdeklődők, de mérsékelt a kereslet és nem valószínű, hogy megkapja az előzetesen jósolt 20-22 millió dolláros szerződést. Sőt, a jelenlegi trendek alapján már 18 millióhoz is csoda kell és a 16 millió dollár tűnik a legreálisabb forgatókönyvnek. Tekintve, hogy pár éve a Golladay teljesítményének (az elmúlt 36 meccsen 2591 yard és 19 TD) felére képes Sammy Watkins kapott ennyit, ez óriási pofon – pláne úgy, hogy nincs is hozzá hasonló WR1 a piacon (Chris Godwin és Allen Robinson franchise taget kapott, tehát még csak lehetőségük sem volt tesztelni a piacot).

Nem járt jól Will Fuller sem, aki 1 évre 10 millió dollárért írt alá, miközben több helyen 4-5 éves, 16-18 millió dolláros szerződést jósoltak neki. Corey Davis is 3-4 millióval kevesebbért írt alá (3 év, 12,5 millió dollár/év), mint várni lehetett, JuJu Smith-Schuster legjobb ajánlata is mindössze évi 9 millió dollár volt (végül a Steelers 8 millió dolláros ajánlatát fogadta el). John Brown egy évre 3,5 millióért írt alá a Raidershez, Marvin Jones is csak 7,5 millió dolláros szerződést kapott azok után, hogy az elmúlt öt évben 63 meccsen 4296 yardot és 36 TD-t szerzett (Agholor hat év és 87 meccs alatt 3411 yardot és 26 TD-t tud felmutatni).

Az elkapók rossz sorsának legnagyobb oka, hogy ahogy tavaly is, úgy idén is elit WR-class lesz a drafton, ezt a nagy tehetséginjekciót pedig megérzik a szabadügynökök.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!