Connect with us

Hír

Az Eagles harmadik- vagy negyedik körös picket akar Ertzért

A Zach Ertz saga még mindig nem zárult le az Eaglesnél. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a felek szakítani fognak előbb-utóbb és a tight end szinte biztosan nem lép már pályára zöld mezben. Az viszont még kérdés, milyen formában távozik a csapattól, és hová.

Az Eagles szeretné elcserélni a játékost a kivágás helyett. Pénzügyileg mindegy a történet, ugyanis mindkét esetben $5 milliót szabadítana fel a csapat $7,7 milliót halott pénz benyelése mellett, de természetesen trade esetén valamilyen ellenértéket is kapna a philadelphiai alakulat. Tom Pelissero információi szerint az Eagles egy harmadik-, esetleg egy negyedik körös picket szeretne kompenzációként.

Kicsit soknak tűnik egy várhatóan kivágás sorsára jutó játékos esetében, és minden valószínűség szerint nem is kapott még az Eagles ilyen magas ajánlatot, pedig állítólag több kérő is van. Egy ötödik körös cetli már reális ellenérték lehet a szerződése utolsó évébe lépő játékosért.

Pelissero egyébként hozzáteszi azt is, hogy Ertz egyre türelmetlenebb a helyzettel kapcsolatban, nyilván neki az lenne jó, ha minél előbb pont kerülne a dolog végére, főleg ha kivágás lesz a sorsa, hiszen akkor minél előbb jó lenne csapatot keresnie magának, mielőtt sokan találnak maguknak új játékosokat.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tamasi Antal
Tamasi Antal
2021-03-15 04:13

Csak, hogy jól értem: A halott pénz lejön a sapkából, ami így kb 175 milka, a fizetésen spórolás meg plusz 5, azaz 180 milka lesz a végeredmény?

katonadani
Reply to  Tamasi Antal
2021-03-15 04:24

nem
Ertz idén 12,7 milliót foglalna a sapkából, ha a csapat tagja marad (ugyanezzel a szerződéssel). Ha kivágják, akkor csak $7,7 milliót fog foglalni, tehát ugyan lesz halott pénz utána (szóval olyan játékos foglal a sapkából, aki nincs is a csapatban), még így is spórol a csapat 5 milliót.

Tamasi Antal
Tamasi Antal
Reply to  katonadani
2021-03-15 05:27

Magyarán, az Eaglesnek a sapkája 177,3 miilió, 185-7,7. Vagy ha nem annyi a sapka, de az elv stimmel.

ahanem
ahanem
Reply to  Tamasi Antal
2021-03-15 06:18

A sapka (vagy plafon) egy fix dolog. Az NFL meghatároz egy adott összeget, ami az általános sapka alatti összeget jelenti, ez idén 182,5M $ lesz.
Ehhez az általános összeghez jön hozzá az elmúlt 4 év alatt továbbgörgetett összeg, amit a csapatok az elmúlt 4 évben nem használtak fel (at általánosan meghatározott összeg 89%-át kell elkölteni 4 éves periódusban, az afeletti összeget lehet görgetni, ha marad), így idén a Philly nagyjából 207M $-ral gazdálkodhat.
Ebbe kell beleférnie a top 51 játékos szerződésének és a játékosmozgások által hátrahagyott pénznek, amit a csapat már folyósított adott játékos felé ;
ami konkrétan a halott pénz, ez az az összeg, amit a csapat kifizet a játékosnak általában egyben, de idén hallhattuk, hogy lehet több részletben is, ez garantált tartalom, amit szét lehet kenni maximum a következő 5 évre, egyenlő adagokban; kivágás vagy csere esetén pedig “beragad” a sapka alá, tehát amit mondjuk 4-5 év alatt foglal volna bizonyos összegeket a sapka alatt, azt most egyben le kell nyelni halott pénzként, ezt az összeget nem tudja a csapat más játékosra elkölteni mintegy büntetésként.

Wentz és DJax majd 40 millió halott pénzt hagytak maguk után, szóval a “valós” összeg, amit az Eagles játékosokra költhet idén, az kb 167M $.

Márton Farkas
Márton Farkas
2021-03-15 08:26

Komolyan, miert jo az nfl nek hogy kb diploma kell ahhoz hogy valaki megertse a fizeteseket. Nem lehetne egyszerubbe es szigorubba tenni? Fix fizu, osztonzok es alairaspenz, netan kivasarlas. De ilyen automatikusan eltuno evek, elosztott alariras bonusz es egyeb hulyesegek. Egyszeruen szamomra nevettseges mar ezt olvasni, remek pelda erre Hill szerzodese. Es akkkor minden evben ezt olvasni hogy ugyeskednek a csapatok…

katonadani
Reply to  Márton Farkas
2021-03-15 08:31

azért jó az nflnek, mert jó a játékosoknak és jó a csapatoknak is.

Márton Farkas
Márton Farkas
Reply to  katonadani
2021-03-15 12:59

szetm sokkal egyételműbb lenne az olyan szerződések amit pl az Nba ban hogy keresel ennyit fixen 5 évre és jólvan. Na akkor nem kéne az lennie minden egyes cikknél hogy milyen jó xy szerződése mert hogy ki lehet vágni. Nem tudom ez hogy lehet jobb a játékosnak, mint hogy pl aláír mondjuk 5 évre 100m ért keres évente 20m et. Vagy épp ez elosztva ahogy kényelmes. De ezek a tologatások összevisszaságok, nem garantált tartalmak. Nem egyszerűbb ha kisebbet adok de az fix?
Tudom naiv vagyok, de én az egyszerűséget kedvelem. Pl Brees es Hill…. két jó példa ami számomra nevettséges. Egyik már rég nem játszik de évekig ott a sapka alatt, a másik meg kap egy jó nagy szerződést amiből pénzt soha nem lát….

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Márton Farkas
2021-03-16 05:15

Te még új vagy itt, gondolom. Én már évek óta ezen morgok, de mindig elmagyarázzák, hogy milyen jó is ez mindenkinek és mennyire átlátható.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x