Connect with us

Draft

Az elmúlt évtized 10 legjobb draft classa csapatonként

Legutóbb az elmúlt évtized legjobb draft éveit szedtük ki egy ötös listába, most viszont, ahogy azt támogatóink megszavazták, a legjobb csapatonkénti draft classokat néztük meg. Volt bőven választék, így megpróbáltam tízre szűkíteni őket, nem volt egyszerű.

Itt is elmondhatjuk, hogy ahány ember, annyi féle szempont, szóval teljesen szubjektív lista jött össze. Én megpróbáltam két szempontot figyelembe venni, ami jól kirajzolódhat a végeredményen

  • vagy azt, hogy adott class mennyiben segítette a saját csapatát;
  • vagy azt, hogy adott classból hány jó játékos került ki.

A másik gond nyilván a jó definiálása, főleg hogy eltérő darabszámú játékost draftolnak a csapatok. Lehet valaki 11 kiválasztott játékosból csak hármat tudott használni, de azok közel All-Pro szintűek, most akkor az jó class vagy nem? Főleg, ha mondjuk a 8 “selejtből” hat a 4-5-6-7. körben került ki, ahol azért nem elvárás All-Prókat találni. De olyan class is van, ahol az első 1-2 kör teljes csalódás, utána viszont hengereltek, ahol meg pont a fordított eset áll fenn. Fontos még megemlíteni, hogy a draftolatlan játékosokat nem számoltam bele a classokba.

Maradjunk annyiban, hogy nem volt egyszerű sorba tenni őket, de ne is húzzuk az időt, vágjunk is bele, aztán minden kiderül.

10. Tampa Bay Buccaneers, 2019

Lehet nem fair betenni egy pusztán két évet lehúzó classt egy ilyen listába, de a friss címvédő playoff menetelésében ezek a játékosok kulcsszerepet vállaltak a kezdőcsapatban.

Kezdésként ott van Devin White, az ötödik helyen kiválasztott linebacker, aki alapja volt Todd Bowles blitzekre épülő védelmének. Nem a fiatal védő az, aki az alfája és ómegája volt a taktikának, de amit elvártak tőle, azt tökéletesen hozta. A floridai franchise nagy menetelése a rájátszásban a védelem feljavulásának volt köszönhető, közülük is a secondary tagjainak, hiszen csupa fiatalból állt az egység. Aki a legnagyobb ugrást hajtotta végre, az a slot corner Sean Murphy-Bunting volt. A második körös CB mindhárom NFC-s ellenfele ellen interceptiont szerzett a playoffban, majd a Chiefs offense lenullázásához is keményen asszisztált (habár az alapszakaszban azért lehetett rá panasz).

A harmadik körben kiválasztott Jamel Dean érdeme sem kisebb, ő is leginkább a rájátszásra szedte össze magát 2020-ban, a hatodik körös Scotty Miller pedig Mike Pettine koporsójába ütötte az utolsó szöget azzal az emlékezetes TD-jével a félidő vége előtt. Mike Edwards nem számított kezdőnek, de a két safety kiesésével a Super Bowlon a base védelemben kapott helyet, illetve egy interceptiont is jegyzett a Saints ellen.

9. Dallas Cowboys, 2016

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!