Connect with us

Prémium cikkek

Csak Matt Stafford kellett a bajnoki címhez? – Rams FA-értékelő

A Los Angeles Rams egy blockbuster csere után megszerezte Matt Staffordot, azaz sikerült egy top irányítóval megerősíteni a keretet. Ennek (és egyben Jared Goff elcserélésének) ugyanakkor az volt az ára, hogy nagyon szűkös lett a csapat mozgástere – ám talán még ez sem indokol egy ennyire csendes FA-t.

A Rams egy kifejezetten jó csapat: tavaly úgy végzett 10-6-os mérleggel, hogy az offense és Jared Goff messze nem volt a toppon, illetve még a rájátszás első körében is sikerült győzni. Nem volt tehát túlzó az a feltételezés, hogy mindössze egy jó QB-ra van attól a csapat, hogy reális esélye legyen a bajnoki címre. Így gondolhatták Les Sneadék is, akik két első és egy harmadik körös picket, valamint a korábbi 1/1-es Goffot feláldozták Matt Stafford megszerzéséért.

Ez egy ritka jó lépés volt: csak azért nem kellett kitartani Goff (vagy bármelyik rossz döntés) mellett, mert korábban kapott egy nagyobb szerződést, pláne nem úgy, hogy teljesen megromlott a viszonya McVayjel. A cserével egyrészt helyreállhat az öltözői egyensúly (állítólag McVay az utóbbi időben egyre látványosabban tudatta Goffal az elégedetlenségét), másrészt sikerült szintet lépni a legfontosabb poszton. Mindez ugyan cap-ügyileg okozott némi nehézséget, de bőven volt lehetősége a Ramsnek a további fejlődésre. Legalábbis lehetett volna.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!