Connect with us

Prémium cikkek

Dak Prescott közel annyit keres, mint Mahomes és Watson együtt

A Cowboys ezúttal nem bízta a véletlenre, már a franchise tag határidő lejárta előtt hosszabbított Dak Prescottal. Az irányító 4 éves, 160 millió dolláros szerződést kapott, ami éves átlagban 1 millió dollárral több, mint amit Deshaun Watson kapott a Texanstól és 5 millióval kevesebb, mint az abszolút csúcstartó Patrick Mahomes fizetése – legalábbis papíron. A valóság ezzel szemben az, hogy Prescott a valaha volt legjobban kereső irányító, közel annyit keres a szerződése első három évében (vagyis legrelevánsabb időszakban), mint a két kollégája együtt.

A júliusban 28 éves irányító 2016-ban negyedik körös volt. Rögtön újoncként a kezdőben találta magát és 13-3-as alapszakaszmérleget ért el a gárdával, majd a következő három évben 27-21-es győzelmi mutatót hozott össze, a legrosszabb idényében sem volt negatív mérlege.

Az újonc szerződése lejárta után a Cowboys franchise taget tett rá, és mivel nem tudtak megegyezni a hosszabbításról, így az irányító a tavalyi szezont taggel játszotta le. A játékára ezzel együtt sem volt panasz: a szezon első öt meccsén 1856 yardot, kilenc TD-t és négy INT-t passzolt, ilyen ütemben 5940 yarddal, 29 TD-vel és 13 TD-vel fejezte volna be az alapszakaszt.

Ebből végül nem lett semmi, ugyanis egy sérülés miatt az egész idényre kidőlt, amiből hihetetlenül jól jött ki – a sérülés nemhogy csökkentette, de még növelte is az értékét. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem pótolható Andy Dalton kaliberű irányítókkal, így nemcsak, hogy top fizetést kapott, még a rövid távú szerződést is sikerült kiharcolnia, vagyis 31 évesen újra bankot robbanthat. Tekintve, hogy most milyen brutális szerződést kapott, vitán felül áll, hogy jobban fog keresni a következő 10 évben, mint Watson vagy Mahomes.

Ilyen még soha nem volt

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!