Connect with us

Prémium cikkek

Egy lépésnyire a dicsőségtől – Bills FA-Kitekintő

Majd 20 évnyi rájátszás-mentes év után Buffalo Sean McDermott és Brandon Beane vezetésével visszakerült a futballtérképre, amit a tavalyi konferenciadöntő végleg megpecsételt. A sikerre éhes franchise-nak nyilván ennyi nem elég, de vajon mekkora lépés szükséges a következő lépcsőfok eléréshez? Erre az egyik választ a free agency során kaphatjuk meg.

Brandon Beane az egyik kedvenc szakemberem a ligában, és ezt csak megerősítette a vele készült PFF podcast (ami még elő fog fordulni hivatkozási alapként a cikkben), ahol többek között az offseason eseményekről, így a free agencyről is kérdezgették. A fiatal general manager irányelve nagyon jól látszódott az eddigi igazolásain és draftjain, összességében igyekezett egy mély keretet kialakítani, de ha szükség volt rá, akkor nem félt minőségi játékosba befektetni.

Két évvel ezelőtt szintén én írtam a Bills FA-kitekintőjét, ahol a cél egyértelmű volt: össze kellett hozni egy normális offense-t az akkor másodéves Josh Allen köré, amit a támadófallal kellett kezdeni, hiszen romokban hevert. Ezt a vezetőségben is érezték, így nem egy, hanem két sornyi O-Lineman állt Brian Dabollék rendelkezésére a minél nagyobb variációs lehetőségek érdekében. De ha átnézünk a labda túloldalára, a védőfal és cornerback-sor is fel lett töltve játékosokkal. Természetesen csupa sztárral nem jöhetett volna össze a salary cap miatt, így nem a prémium nevek érkeztek a piacról, hanem eggyel vagy kettővel alacsonyabb kategóriából válogattak, de így is sikerült tökéletesen rendszerbe illeszteni őket. Kicsit a Madden-játékokra hajaz ez a megoldás a rotációval, ahol többet ér egy 100%-os erőnléti állapotban lévő átlagos játékos, mint egy kimerült sztárjátékos.

Lehet ezt a felfogást kritizálni? Nem hinném. Mondhatjuk, hogy ez a filozófia segítette a Billst ilyen magasságokig? Abszolút. Elég lehet ahhoz, hogy összejöjjön az áhított Super Bowl? Na ez az igazi kérdés.

Mennyi az annyi?

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!