Connect with us

Hír

Eltolhatják az edzői kinevezéseket, változhat az onside kick és a hosszabbítás is

A tavasz nem csak az igazolások és a draft időszaka, hanem ilyenkor szoktak a tulajdonosok is összeülni, hogy megvitassanak bizonyos szabályjavaslatokat – most március végén lesz majd ilyen meeting. Néhány javaslat már érkezett is a csapatok részéről, és ha ezeket megszavazzák (egyáltalán nem biztos), akkor eltolhatják a Super Bowl utánra az edzői kinevezéseket, változhat az onside kick és a hosszabbítás szabálya is.


Albert Breer információi szerint a Bills adott be egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy az edzői kinevezéseket tolják el a Super Bowl utánra. Ezzel együtt azt is felvetették, hogy a front office és edzői interjúkat ne lehessen a konferenciadöntő előtt lefolytatni.

Több koordinátor is rosszul járt azzal az elmúlt években, hogy a csapata túl jól szerepelt, konferenciadöntőbe vagy Super Bowlba jutott, ő pedig ezáltal lemaradt a főedzői állásokról, mert a csapatok nem voltak hajlandóak megvárni, míg véget ér a szezonjuk. A Billsnél így járt Brian Daboll, akinek az orra elől vitte el Brandon Staley a Chargers HC pozícióját, illetve Leslie Frazier a Texans állásáról maradt le. De említhetjük Todd Bowlest vagy Eric Bieniemyt is.

Várhatóan lesz ellenzője a szabályváltozásnak, hiszen az edzőt váltó csapatoknak ez hátrányt jelentene, hiszen később kezdhetnék csak meg a munkát a holtszezonban (plusz az NFL-nek jót tesz a rájátszás alatti hírzápor az edzőkkel kapcsolatban).


A Washington Post információi szerint az Eagles ismét bedobta az onside kick megváltoztatását szorgalmazó javaslatot. Eszerint egy negyedik-és-15 szituációt kellene a támadóknak megoldani az onside kick helyett. Tavaly is volt szó erről a módosításról, de akkor még csak a szavazás fázisáig sem jutott el a dolog, nem volt elég támogatottsága az ötletnek. Idén mindössze 3/67 arányban oldották meg sikeresen a csapatok az onside kickeket.


A PFT információi szerint a Ravens a hosszabbítás szabályát változtatná meg, amivel a pénzfeldobás hatását lehetne ellensúlyozni, a szerencse helyét átvenné a taktika. A javaslat értelmében a pénzfeldobást nyerő csapat választhatná meg, hogy a bírók hová teszik a labdát (pl a támadók saját 20 yardosa), majd az ellenfél eldönthetné, hogy támadni vagy védekezni szeretne elsőként.

Két opción is gondolkodik a Ravens ezen túl: hogy a hosszabbítás hirtelen halál típusú legyen, tehát az első pontszerzéssel véget ér a mérkőzés (10 percig tartana a hosszabbítás, ha nincs döntés, akkor döntetlen), vagy nincs hirtelen halál, de csak hét és fél percig tartana a hosszabbítás (aki vezet a 7:30 végén, az nyer, ha nincs döntés, döntetlen).

A számítások szerint állítólag a 13 yardos vonal lenne az a pont, amikor nagyjából egyenlők az esélyek. Ha a 14 yardosra vagy távolabb helyezik a labdát a saját end zone-tól, akkor a támadást érdemes választani, ha ennél közelebb a saját célterülethez, akkor viszont védekezni érdemes (persze ez átlagot jelent, egy top offense-nél valószínűleg kitolódik ez a határ, védelemnél fordítva).

31 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JackEasterby
JackEasterby
2021-03-04 04:11

” mert a csapatok nem voltak hajlandóak megvárni, míg véget ér a szezonjuk”

Mondjuk ezek a koordinátorok valószínűleg örülhetnek, hogy nem ilyen fogyatékos franchise-hoz kerültek, akik nem képesek egy hetet várni. Egyébként nekem az az érzésem, hogy az NFL azért ad ennek most hangot, hogy ez a rendszer így rossz, mert Frazier, Bowles és Bieniemy révén 3 kisebbségi koordinátor maradt most hoppon és, hogy ne fussanak bele újra a szokásos támadásokban, hogy az NFL rasszista (amit renningan szeret írogatni), magát a szisztémát kiállítják ki rossznak.

csak ezt ne
csak ezt ne
2021-03-04 04:24

Tetszik a Ravens javaslata, igazságosabb megoldást jelentene. Arról tudni, hogy mennyire támogatott az ötlet?

katonadani
Reply to  csak ezt ne
2021-03-04 05:15

egyelőre nem

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2021-03-04 05:19

edzős kérdés hülyeség: miért nem örülnek, hogy kulcsembereket nem szipkáztak el főedzőnek.
most tényleg azon sírnak, hogy szegény Daboll ottmaradt náluk. de bakker kulcsszerepe volt abban, hogy az Allen projekt idáig jutott.

a Ravens ötletének első részét meg abszolút nem értem. nyerem a pénzfeldobást, az ellefélnek nagyon penge támadósora van, tökmindegy mit mondok valszeg úgyis a támadók jönnek, és ha behúzzák a TD-t, akkor vége. az a bajom ezzel, hogy hiába nyerem a pénzfeldobást, a támadásról mégsem én döntök, és a meccset végülis csak támadással nyerhetem meg.

ennél még az is jobb, ha TD esetén is van egy visszatámadási lehetősége a másik csapatnak, ugyanúgy, mint a FG-nál.

katonadani
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 06:33

Beane beszélt erről egy podcastben, hogy persze szakmailag örülnek h marad, de emberileg sajnálják, hogy nem kapta meg a kinevezést

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  katonadani
2021-03-04 07:46

Emberileg nézve jobban járta Daboll. :) Buffalo egy kis város, ott azért megismernek az utcán valószínűleg meghívnának egy sörre vagy asztalra ugrálásra. LA-ben aztán lehetne 15-1-es szezonja is, nemhogy őt, de Herbertet se ismernék fel. És nem mellesleg hazai szurkolók se lesznek a stadionban.

ahanem
ahanem
Reply to  katonadani
2021-03-04 10:29

emberileg a kutyát se érdeklni ebben a bizniszben, ezt férgeskedésnek nevezik felénk

ahanem
ahanem
2021-03-04 05:47

Ez a ravens felvetés baromság
Nehéz az NCAA felé nézni, mi?

Fetyke
Fetyke
Reply to  ahanem
2021-03-04 11:51

Teljesen egyetértek veled ismét. Akkor már jobb az egyetemi szabály.

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-03-04 06:11

“A számítások szerint állítólag a 13 yardos vonal lenne az a pont, amikor nagyjából egyenlők az esélyek. Ha a 14 yardosra vagy távolabb helyezik a labdát a saját end zone-tól, akkor a támadást érdemes választani, ha ennél közelebb a saját célterülethez, akkor viszont védekezni érdemes (persze ez átlagot jelent, egy top offense-nél valószínűleg kitolódik ez a határ, védelemnél fordítva).”

Nem értem miért érné meg 30 yardon belül az end zone-tól nem támadást választani kezdésnek14-nél meg pláne.

pritek
pritek
2021-03-04 06:19

Nem annyira ertem, hogy ez a zagyvasag mitol lenne igazsagosabb mint a mostani rendszer. Legyen legalabb egyszer mindenkinel a labda, max ennyit kene modositani rajta, oszt annyi. Nem tudom mit kell ezen vekengeni allandoan.

Hope
Hope
2021-03-04 07:00

Ha annyira ezek a szakemberek kellettek volna akkor miért nem vártak rájuk? :)

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Hope
2021-03-04 07:03

Mert interjúzni nem tudtak velük. És ha időközben találtál egy szimpi embert, akkor nem hagyod elmenni, mert lehet hogy kiderül, hogy Daboll gyíkember, és nem szimpi, csak közben más meg lecsapott a korábban szimpinek vélt másikra, akkor úgy jártál.
Ezért inkább leigazolta egyből a szimpit, és a későbbi interjút meg lemondta.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 07:41

Mondjuk a gond ott van, hogy Staley valójában nem szimpi. Szuper, hogy a védelemhez nagyon ért, de akinek az az ötlete, hogy elhajtja a korábbi OC-t akivel jól dolgozott együtt Herbert és elhozza Joe Lombardit azt egy normális tulaj úgy vágja ki az interjúról, mint macskát szarni.

Itt egy örök klasszikus Höri idézet Lombardiról:
“A Lions drukkereknek szerinted mi jut eszébe Lombardiról? Hát nem a trófea, hanem, hogy ki az akit jól agyon kellene verni.”

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  JackEasterby
2021-03-04 07:54

várjál! nem neked kell hogy szimpi legyen :)
nagyon jól előadta magát az interjún. beígért 3 év alatt 5 SB győzelmet, nagyon jó víziói voltak, mittudomén. megvette a vezetőséget. ilyenkor van az hogy vagy beválik, vagy 2-3 év múlva lapát. a szurker meg mondja, hogy bakker hogy lehetettek ilyen vakok, én már a kinevezésekor tudtam, hogy elbaltázták.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 08:56

Na, de az a vezetőség amelyik ezt beszopja az egy kalap szar, így Daboll jobban is járt, hogy nem oda került. :)

ahanem
ahanem
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 10:27

mondjuk a Lions szurkerek nem is várnak mást.

Pelle
Pelle
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 09:31

A Bills pont az írta az oldalán, hogy az a bajuk, hogy interjuztak a koordinatoraik, mialatt még a következő playoff meccsre készültek. Azt akarják elérni, hogy a playoff részt vevő csapatokat ne szivassak azzal, hogy a koordinátor az interjúra készül a meccs/ edzés helyett.

Hope
Hope
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 11:35

Tök egyszerűen meglehet oldani mindenki problémáját ha akkor lehet interjúzni ha vége a szezonnak. Az szerintem hülyeség hogy aki HC-t keres az hátrányban lenne, mert az is hátrányban lenne akitől elviszik a OC vagy DC-ket. Mindenkinek jó legyen olyat nem tudsz csinálni. Ez tűnik a legkorrektebbnek. Vége a szezonnak, addig megkeresik jönne e interjúra vagy sem. Az időpont lebeszélve ki mikor jön és csókolom 🙃

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2021-03-04 07:10

[OFF]
itt oldalt a közelgő cikkek naptáras rész nagyon jó fejlesztés! –>

ahanem
ahanem
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-03-04 10:26

egy olyan dolog, aminél nem tudtuk, hogy szükségünk van rá

legalább tudjuk, hogy működnek az időzített cikkek :D

Danika
Danika
2021-03-04 07:47

Egyedül a hosszabbításos szabályon kéne gondolkozni, ha nagyon akarnak (NCAA jó kiindulópont), ellenben ez az edzői mizéria baromság. Kyle Shanahant megvárták, Patriciát is anno pedig ők SB-okat játszottak. Bőven van lehetőség a zoomon interjúzni. Ne ez legyen már kifogás, hogy túl sikeres a csapat.

demonsss
demonsss
2021-03-04 07:49

Gusztustalan egy szabály mind, hosszabitásban támadhasson mind2 csapat ha TD van akkor ès legyen akkor több döntetlen annyi ès akkor mindegy a pènzfeldobás

Goodell
Goodell
2021-03-04 08:13

nem tudom miért kell hozzá nyúlni egy jól működő sporthoz…nem az utolsó pillanatokba kell nyerni a meccsen, de ha akkor kezd el éledezni a csapat akkor van 1% esélye hogy fordíthat…védelem-támadó és speciális egységből áll egy nfl csapat, ne kezdjük már el csak támadó focit nézni, minek innentől kicker meg punter? csak 2 pontos, ne legyen kirúgás a bíró kedve szerint rakja a labdát ahova akarja…gyalázat amit akarnak, kérem vissza az öldöklő focit amikor 3 irányító sérült le egy meccsen, nem ezt a punci sportot amikor ráteszed a kezed az irányítóra és már zászló…profi boxba se kell sisakot felvenniük, legyen már tökük, vagy európai fociban ha 2-0ra megy valaki akkor állítsanak ki az ellenfélből embereket az utolsó percekben? 4×15 perc, nyerjél

Farubcek
Farubcek
Reply to  Goodell
2021-03-05 01:24

“nem tudom miért kell hozzá nyúlni egy jól működő sporthoz” ez vicces, mert gyakorlatilag minden sportág állandó változás alatt áll, évről évre aktualizálnak a szabályokon. Az NFL is, a labdarúgás is, a jégkorong is, minden. Azért, hogy jobb legyen – és ez általában működik is. Vagy kérnéd vissza a bőr sisakokat is a 40-es évekből, csak hogy garantált lehessen a meccsenkénti 20+ agyrázkódás, hiszen az amerikai foci már akkor is egy jól működő sport volt? Esetleg a challenge lehetőséget is vegyük ki a sportágból teljesen, mert már a 80-as években is egy jól működő sport volt, amikor nem volt visszanézési lehetőség?

“kérem vissza az öldöklő focit amikor 3 irányító sérült le egy meccsen, nem ezt a punci sportot” ezt a hozzáállást sosem értettem a fórumokon. Ezt a sportot alapvetően emberek játszák. És annál nem lehetne könnyebben kinyírni az amerikai focit, mint hogy szabadjára engedik a szisztematikusan előforduló sérüléseket. Amikor ez legutóbb divat volt, akkor még minimálisat lehetett tudni az agyrázkódás hosszú távú hatásairól, illetve a játék is lényegesen lassabb volt, mint ma. Most egy ilyen könnyítéssel lényegében az NFL halálos ítéletét írnák alá, mert a legtöbb tehetségnek esze ágában nem lenne elmenni egy olyan sportágba, ahol 4-5 év után szinte biztosan véget ér a karrierje, és egyébként pedig garantáltan elhülyül időskorára. És ha csak időskorára, az még a jobb szcenárió. A valószínűbb, hogy már 30-35 évesen sem tud teljes értékű apa, családtag, barát lenni az állandó fejfájás, dührohamok, fény/hangérzékenység, stb. miatt. Ebből a szempontból nagyon sokat változott az NFL környezete az elmúlt 20-30 évben, nem engedheti meg már azt a sportág, amit korábban. Hála az égnek, teszem hozzá.

Ja, és amúgy a világon az összes kontakt-csapatsport ebbe az irányba megy. A jégkorongban a korábban alig büntetett fejre menő tackle manapság kb. automatikus x meccs eltiltás, a fociban is sokat keményítettek ezen, de a kézilabdában is néhány éve lett azonnali kizárás a fejre ütés eredménye. Mindezt azért, mert se a játékosnak, se a nézőnek nem érdeke az, hogy rövid úton kinyírjanak játékoskarriereket, illetve hogy a sérülések meccseldöntő faktorok legyenek.

Érdemes amúgy néhány játékossal készült interjút elolvasnod a témában (és nem csak NFL-est, hanem hokisat is), a visszatérő agyrázkódás iszonyatos kín. Gyakorlatilag a normális életed ugrik vele.

Goodell
Goodell
Reply to  Farubcek
2021-03-05 04:25

régen a Box, mai világban meg az MMA akkora népszerűségnek örvend, és senkit nem érdekel hogy 40 évesen ápolók fogják gondozni a zokni sportolókat, akkor azokat miért engedik? mindig lesz ember aki évi 1-40 millió dollárért alá ír és kimegy a pályára, akármi lesz vele 40-50-60 évesen…amúgy nem mondom hogy sisakkal neki kell menni a sisaknak, de ez egy kontakt sport, Ryan Shazier-nek se azért lett vége a karrierjének mert annyira durva szituációba keveredett bele, de azért ha ráesel az irányítóra ami semmit nem okoz az agyának, azt minek kell befújni?
amúgy a bányász gyerekeket is leküldjük afrikába hogy 20-30 évesen tüdő és egyéb betegségekkel szenvedjenek, és nekik nincs választásuk, aki ilyen sportot választ az ne lepődjön meg ha később egészségügyi problémája lesz, kontakt sport, nem punci köcsög karate…és olvastam rengeteg interjút védőktől akiknek nem tetszik hogy ennyire behatárolják a munkájukat, ők akkor öngyilkosok?

Farubcek
Farubcek
Reply to  Goodell
2021-03-05 12:31

Nézd. Az MMA-ba kis túlzásal elég összesen annyi sportoló, amennyi egyetlen NFL-csapatban játszik… Az NFL-nek ezzel szemben nagyon nagyon nagy tömegbázisra van szüksége, hogy kijöhessen elegendő elit focista, és éppen ez az, ami a rendszerszintű (fej)sérülések miatt bajban lehet. Ha a 16-18 évesek a baseballt és a kosárlabdát választják (mert kurva nagy pénz abban ugyanúgy van ám), akkor középtávon elveszik a nagy merítési lehetőség. És igen, lesznek mindig akik ennyi pénzért szétveretik magukat, más kérdés viszont az, hogy egy komoly színvonal-csökkenés a széles merítési lehetőség kiesésével hogyan érinti a ligát 15-20 éves távlatokban. Szerintem borzasztó rosszul.

És abba is gondolj még bele, hogy az egész NFL, amit ma ismersz, az gyakorlatilag a brutális mértékű szponzori, merch és közvetítési pénzekre épül. És ha egy ennyire a piacra építő sportágnak szar az imidzse, akkor az nagyon nagy gondot jelenthet középtávon. Az, ami az elmúlt 10 évben a sérülések kapcsán nyilvánosságra került (nyilván a CTE-vel az élen), nagyon súlyos imidzsvesztést jelenthet, ha nem lép erre az NFL. És az pedig magával hozza a pénzügyi következményeket is. És lássuk be: az NFL-t a legtöbben azért nézhetjük, mert borzasztó sok pénz van a közvetítésbe, a marketingbe és a csapatokba beletolva. Jó színvonalú sportliga hihetetlenül sok van a világon, ilyen marketinggel és büdzsével rendelkező viszont a két kezeden megszámolható.

Staten Island
Staten Island
2021-03-04 08:37

Nagyon örülnék a 4&15 lehetőségnek, az onside kick egyszerűen használhatatlan.

Zoard
Zoard
2021-03-04 11:35

A 4&15 viszont sokkal könnyebb mint az onside cick, nem? Azzal meg a másik csapatnak csorbulnának sokkal jobban az esélyei. Van erre valami kimutatás hogy ilyen mértékű 14-16 közötti távolságokra milyen arányt képviselt a játék sikeressége/sikeretelensége az utóbbi mondjuk 5 évben?
A 3/67 aránynál csak jobb.. (4,4%)
Legyen inkább több mint 15

Goodell
Goodell
Reply to  Zoard
2021-03-04 12:50

Tavaly előtti Rams – Chiefs 100 pontos meccsen szerintem 10 20% is lehet egy 4&15…undorító változás mert 2 top offense és 2 liga utolsó defense esetén sokkal több az esély és az dönt egy meccsen ki szerez utoljára pontot, mert ő akár újra támadhat… Nem az onside kicken kéne múlni a győzelemnek, nem ezen múlt egyik superbowl sem, az alapszakaszban meg a Hail Murry mit ért? Ha ezen múlik a playoffod hogy 1 meccset nem tudtál megfordítani és 7. ként nem jutsz be, az rég rossz… Először a sárga zászlókkal kéne kezdeni valamit, pl az egyértelmű holdingot vagy DPI megadni…

KGVinny
KGVinny
2021-03-05 00:44

Ne legyen hosszabbítás, kisebb sérülés esély. Legyen a rúgóknak is komolyabb feladatuk, mint a fociban 11-es rúgásokkal döntsék el a meccset. Mindkét K rúg a 30,35,40,45,50 yardos vonalakról amelyik többet rúg be az ötből az a csapat nyer. Ha mindet berúgja mindkettő megyünk tovább 55,60,65 yardosra, ha mind kettő kihagyja a soronkövetkezőt Pl az 55 yardosat, akkor újra rúgják amíg az egyik be nem rúgja és win.

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x