Connect with us

Hír

Eltolhatják az edzői kinevezéseket, változhat az onside kick és a hosszabbítás is

A tavasz nem csak az igazolások és a draft időszaka, hanem ilyenkor szoktak a tulajdonosok is összeülni, hogy megvitassanak bizonyos szabályjavaslatokat – most március végén lesz majd ilyen meeting. Néhány javaslat már érkezett is a csapatok részéről, és ha ezeket megszavazzák (egyáltalán nem biztos), akkor eltolhatják a Super Bowl utánra az edzői kinevezéseket, változhat az onside kick és a hosszabbítás szabálya is.


Albert Breer információi szerint a Bills adott be egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy az edzői kinevezéseket tolják el a Super Bowl utánra. Ezzel együtt azt is felvetették, hogy a front office és edzői interjúkat ne lehessen a konferenciadöntő előtt lefolytatni.

Több koordinátor is rosszul járt azzal az elmúlt években, hogy a csapata túl jól szerepelt, konferenciadöntőbe vagy Super Bowlba jutott, ő pedig ezáltal lemaradt a főedzői állásokról, mert a csapatok nem voltak hajlandóak megvárni, míg véget ér a szezonjuk. A Billsnél így járt Brian Daboll, akinek az orra elől vitte el Brandon Staley a Chargers HC pozícióját, illetve Leslie Frazier a Texans állásáról maradt le. De említhetjük Todd Bowlest vagy Eric Bieniemyt is.

Várhatóan lesz ellenzője a szabályváltozásnak, hiszen az edzőt váltó csapatoknak ez hátrányt jelentene, hiszen később kezdhetnék csak meg a munkát a holtszezonban (plusz az NFL-nek jót tesz a rájátszás alatti hírzápor az edzőkkel kapcsolatban).


A Washington Post információi szerint az Eagles ismét bedobta az onside kick megváltoztatását szorgalmazó javaslatot. Eszerint egy negyedik-és-15 szituációt kellene a támadóknak megoldani az onside kick helyett. Tavaly is volt szó erről a módosításról, de akkor még csak a szavazás fázisáig sem jutott el a dolog, nem volt elég támogatottsága az ötletnek. Idén mindössze 3/67 arányban oldották meg sikeresen a csapatok az onside kickeket.


A PFT információi szerint a Ravens a hosszabbítás szabályát változtatná meg, amivel a pénzfeldobás hatását lehetne ellensúlyozni, a szerencse helyét átvenné a taktika. A javaslat értelmében a pénzfeldobást nyerő csapat választhatná meg, hogy a bírók hová teszik a labdát (pl a támadók saját 20 yardosa), majd az ellenfél eldönthetné, hogy támadni vagy védekezni szeretne elsőként.

Két opción is gondolkodik a Ravens ezen túl: hogy a hosszabbítás hirtelen halál típusú legyen, tehát az első pontszerzéssel véget ér a mérkőzés (10 percig tartana a hosszabbítás, ha nincs döntés, akkor döntetlen), vagy nincs hirtelen halál, de csak hét és fél percig tartana a hosszabbítás (aki vezet a 7:30 végén, az nyer, ha nincs döntés, döntetlen).

A számítások szerint állítólag a 13 yardos vonal lenne az a pont, amikor nagyjából egyenlők az esélyek. Ha a 14 yardosra vagy távolabb helyezik a labdát a saját end zone-tól, akkor a támadást érdemes választani, ha ennél közelebb a saját célterülethez, akkor viszont védekezni érdemes (persze ez átlagot jelent, egy top offense-nél valószínűleg kitolódik ez a határ, védelemnél fordítva).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!