Connect with us

Draft

Emergency Mock Draft 🚨

A Dolphins, a 49ers és az Eagles tegnap alaposan felforgatta a draftot, úgyhogy gondoltam gyorsan összerakok egy sürgősségi mockot. Nem csak a cserék, hanem a szabadügynökpiac is felforgatta a dolgokat, átalakította a hiányposztokat, így a Chester-Patrik féle podcast után itt az ideje írásban is összerakni egy jóslatot a játékosbörzére, már a piaci tevékenységek és az új cserék figyelembe vételével.

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Az első pickben természetesen nincs változás, a Jaguars Trevor Lawrence-t fogja vinni, ez nem kérdés.

1/2 New York Jets
Zach Wilson
QB, BYU

Az is egyre biztosabb, hogy a Jets Zach Wilsont fogja választani, így könnyen lehet, hogy kicsit unalmas lesz az első 20 perce a draftnak. Ha valaki jó oddsokat adna, akkor nagyobb összeggel is mernék rá fogadni egyébként, szerintem ezt is beírhatjuk az április végi mockjainkba.

1/3 San Francisco 49ers (via Miami Dolphins)
Trey Lance
QB, North Dakota State

És akkor jelen pillanatban itt kezdődik a draft. A 49ers nagyon agresszíven feljött a Dolphins helyére, már tudva, hogy Lawrence-re és Wilsonra sincs esélyük. Ez azt jelenti, hogy nagyon szeretik a Fields-Lance-Jones trió egyikét. A hírek szerint az NFL-ben egyébként Fieldsért valamiért nincsenek oda, így azt gondolom, hogy nem ő lesz Shanahan kiválasztottja, hanem a hihetetlen potenciállal rendelkező Trey Lance (kedden érkezik róla az ismertetőnk egyébként). Shanahan akkor volt a legsikeresebb, amikor elit irányítója volt (Matt Ryan), vagy ha egy nagyon mobilis QB-ja (RG3) – Lance nyilván az utóbbit képviseli. És mivel Lance nem feltétlen első napos kezdő, így még egy évre maradhat JimmyG, ami a mock későbbi alakulására is hatással lesz.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

TRADE 1/4 Denver Broncos (via Atlanta Falcons)
Justin Fields
QB, Ohio State

A Falcons nagyon örül a 49ers felcserélésének, hiszen ez azt jelenti, hogy az 1/4 iránt is fokozottan megnő a kereslet. A Panthers pedig búslakodhat, mert maximum akkor kapják meg ezt a picket, ha durván túlfizetik a többi ajánlattevőt. Úgy gondolom, erre nem kerül sor, így pedig a Broncos kerülhet pole pozícióba, más QB-ért ácsingózó csapat ugyanis nincs már lőtávolon belül (esetleg a Patriots, de olyan messze nem akar hátramenni a Falcons sem). A Broncos nagyjából kész van, csak egy irányító kell, így szerintem megpróbálnak majd felmozogni (legalábbis ez lenne a logikus és helyes döntés), és a Falconsszal tökéletesen meg is találhatják egymást. Ha pedig a 49ers Lance-t viszi, akkor itt Fields lesz a választott.

(Ellenértéket direkt nem írok most, hogy ne legyen mibe belekötni.)

1/5 Cincinnati Bengals
Penei Sewell
OT, Oregon

Chase vagy Sewell, ez itt a kérdés – a “maradékot” pedig megkapja a Dolphins. Mindkettőt simán el tudom képzelni, sőt még akár Kyle Pittset is, de én Sewellel megyek, bármennyire is jól mutatnia a Burrow-Chase duó ismét. Egyszerűen nem hagyhatják ennyiben a támadófalat.

1/6 Miami Dolphins (via San Francisco 49ers via Philadelphia Eagles)
Ja’Marr Chase
WR, LSU

A Dolphins szerintem úgy van vele, hogy mindegy, hogy Chase vagy Sewell érkezik, ők biztosan jól járnak, ezért cseréltek vissza a top6-ba. Lehet vitatni a visszacserét, szerintem jobban jártak volna, ha megtartják a 49ers pickjeit, de összességében elég jól néz ki, hogy lemozogtak három helyet egy első- és egy harmadik körös cetliért, és jó eséllyel kiválaszthatják azt, akit amúgy 1/3-on vittek volna.

TRADE 1/7 New England Patriots (via Detroit Lions)
Mac Jones
QB, Alabama

Pár napja még úgy voltam vele, hogy Lance-ért vagy Fieldsért szeretne felmenni a Patriots, Newton mellé az új McDaniels féle rendszerbe jobban illenének, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy ez nem fog sikerülni. Az 1/15 egész egyszerűen túl messze van, annyira nem akar lemozogni a Falcons 1/4-ről, mert ott már pont lemaradnak a blue chip játékosokról. És ha a 49ers Lance-t viszi, akkor JimmyG sem lesz eladó/kivágva, pedig ez lett volna a B tervem. Így jön a C terv, ami nem hangzik túl meggyőzően, de hát ez van. Így vissza a Brady-féle playbook, Jones pedig elég okos ahhoz, hogy egy felturbózott skill személyzettel jól muzsikáljon.

1/8 Carolina Panthers
Rashawn Slater
OT, Northwestern

A Panthers a legnagyobb vesztese a tegnapi cseréknek, hiszen így lemaradnak a top4 irányítóról, ráadásul most még az ötödikről is, habár nem tudom, Jonesért mennyire ácsingóznának. Watson jogi ügyei és a 49ers felcserélése közt szépen beestek a két szék közé Charlotte-ban. Így akkor lehet dönteni Kyle Pitts és Rashawn Slater közt, ami nem egyszerű dilemma, de most utóbbival megyek, aki egyébként jelenleg még Sewellnél is fejlettebb játékosnak mondható.

1/9 Atlanta Falcons (via Denver Broncos)
Kyle Pitts
TE, Florida

Ha Pittset viszi a Panthers, akkor itt Surtain érkezett volna, így viszont választás előtt a csapat, és az igazán elit prospectre teszi a voksát, amivel még félelmetesebb lehet ez a támadósor. A Falcons nagyon örül a 49ers felmozgásának, hiszen 1/4-re nem tudott volna olyan játékost vinni, aki igazán hiányposztra is érkezik és értéken is van (Sewell, Chase), itt hátrébb viszont már Pitts és Surtain is ilyen opció.

1/10 Dallas Cowboys
Patrick Surtain II
CB, Alabama

Bálint elültette a bogarat a fülemben az egyik podcastben, hogy Kyle Pitts milyen durva lenne Dallasban. Most erre majdnem sor került, de végül a nagy CB-needet orvosolja a gárda. Nem lepne meg egyébként, ha Surtain helyett itt Jaycee Horn lenne a befutó.

1/11 New York Giants
Micah Parsons
LB, Penn State

Nem olyan tipikus gettlemanes húzás? Egy igazi kemény linebacker a védelem közepére. Elkapó és CB pickben gondolkodtam korábban, de Golladay és Adoree Jackson érkezésével ezeket talán itt kilőhetjük, pass rusher kellene, de az ilyen magasan nincs és Gettleman nem fog hátracserélni, szóval Parsons a választott.

1/12 Philadelphia Eagles (via Miami Dolphins)
Devonta Smith
WR, Alabama

Az óriási szarvihar ellenére az utolsó fordulós tankolás nagyon bejött az Eaglesnek, hiszen ha ott nyernek a Washington ellen, akkor a 10. helyen húztak volna és nem tudtak volna legombolni egy jövő évi első kört a Dolphinsról. A legjobb az egészben, hogy minőségi különbség nincs a 6. helyen elérhető és a 12. helyen bennmaradó prospectek közt. Annyi a különbség, hogy a 6. helyen bőven válogathattak volna Rosemanék, itt pedig elviszik, aki marad. Könnyen lehet, hogy ez Patrick Surtain lesz, de itt most Devonta Smith az, akivel óriásit erősödne a támadósor.

1/13 Los Angeles Chargers
Jaycee Horn
CB, South Carolina

Nagyon elgondolkodtam Jaylen Waddle-ön, mert mennyire jól nézne már ki ő Herbert mellett?! Végül azonban Jaycee Hornra esett a választásom, aki sokaknál a legjobb CB az idei classban. Brandon Staley szépen megalapozná a chargersös regnálását ezzel a választással.

1/14 Minnesota Vikings
Alijah Vera-Tucker
OL, USC

A Vikings szerintem borzasztó helyen van itt 1/14-en, mert a top játékosok vagy nem maradnak bent, vagy nem érkeznek hiányposztra (csak a támadófal lenne ilyen, WR és CB nem kell egyáltalán). Esetleg egy felcserében reménykedhetnek, ha mint most Waddle, vagy mondjuk Smith bent maradna, de annyira nem láttam a hajlandóságot erre hátrébb. Persze Vera-Tucker miatt nem kell szomorkodniuk, mert kiváló falember, aki akár tackle is lehetne, de valószínűbb, hogy guardként találja meg otthonát, ott viszont egyből magas szinten teljesíthet.

1/15 Detroit Lions (via New England Patriots)
Jaylen Waddle
WR, Alabama

A Lions akár húzhatna is egy top játékost 1/7-re, de látszik, hogy ők elkezdtek egy rebuildet, ehhez pedig jól jön a Patriotstól az extra drafttőke felvállalva, hogy jó eséllyel nem marad a blue chip prospectek közül senki. Ebben az esetben viszont maradt még egy ilyen, ráadásul égető hiányposztra, így álomforgatókönyv ez a csapatnak.

1/16 Arizona Cardinals
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

Farley többek szerint a legtehetségesebb cornerback a classban, azonban sérülése miatt minden bizonnyal csúszni fog. Akár ennél messzebb is, de a Cardinals most elég agresszív módba kapcsolt, ebbe pedig beleillik egy ennyire tehetséges, ámbár kicsit kockázatos játékos megszerzése.

1/17 Las Vegas Raiders
Trevon Moehrig
S, TCU

Óriási lyuk tátong a Raidersnél a safetyk közt, Moehrig pedig magasan a legjobb prospect a poszton idén, jól kiegészítené Johnathan Abramet.

1/18 Miami Dolphins
Jaelen Phillips
Edge, Miami

A támadófalat is lehetne erősíteni a Chase pick után, és lehet ez is lenne a logikusabb, de szerintem Floresnek védő is kelleni fog a magas pickek egyikéből, amit elsősorban a pass rush megsegítésére lehetne felhasználni. Phillips szerintem egyértelműen a legjobb edge rusher a classban, ha csak a pályán mutatott teljesítményt nézzük. Ott van viszont mellette a red flag, hogy sérülések és agyrázkódások miatt egyszer már visszavonult, így sokaknál egyáltalán nem lesz fent a boardon. Akinél viszont igen, mert úgy ítéli meg, hogy szereti eléggé a focit, hogy csinálja ezt 10+ évig, az nagyot nyerhet vele.

1/19 Washington Football Team
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

Láttuk az elmúlt két hétben, hogy a Washington nagyon ráfeküdt a támadósorára, teszem hozzá teljes joggal. Ugyan egy JOK nagyon izgalmas projekt lenne Ron Rivera kezeiben, szerintem maradnak az offense-nél, és a támadófalra ráfér még az erősítés, Darrisaw pedig ennél akár 5-6 hellyel hamarabb is elkelhetett volna.

1/20 Chicago Bears
Teven Jenkins
OT, Oklahoma State

Az elérhető játékosokat figyelembe véve két irányban gondolkodtam, az egyik a támadófal, a másik az elkapó volt (irányítót nem tudnak, bármennyire is akarnak). Ha Golladayt meg akarták szerezni, akkor Bateman adná magát helyette, de Bobby Massie kivágásával nagyon lyukas az RT poszt, amit Jenkins első naptól minőségi játékkal tudna betölteni.

1/21 Indianapolis Colts
Kwity Paye
Edge, Michigan

Left tackle és elkapó lenne a két első gondolatom, de a pass rush is romokban jelen állás szerint Indianapolisban, hiszen Tyquan Lewis, Kemoko Turay, Ben Banogu és Isaac Rochell vannak a poszton – nem túl veretes felhozatal. Kwity Paye azonnali upgrade lenne.

1/22 Tennessee Titans
Rashod Bateman
WR, Minnesota

A piac előtt mindenki edge rushert mockolt a csapathoz, de Dupree (és Autry) érkezésével ez már kevésbé égető. Ellenben a cornerback és az elkapó sokkal inkább, így Bateman mellett Newsome volt a másik opció ennél a picknél. Bateman szerintem egészen hasonlít Corey Davisre, így gyorsan átvehetné a helyét.

1/23 New York Jets (via Seattle Seahawks)
Greg Newsome
CB, Northwestern

A Jets örül a Titans választásának, mert így megmaradt nekik Newsome. Óriási lyuk tátong CB poszton, és persze lehetne még segíteni Wilsont egy támadófalemberrel (vagy egy futóval, de azt talán nem kéne itt), de azt megtehetik a második kör eleji pickkel is. Jenkins után szerintem van egy polcnyi ugrás, így több hasonló képességű játékos következik, akikből maradni fog még a második kör elejére is. Newsome a konszenzus 4. legjobb cornerback, Saleh-nak pedig nagy szüksége lenne legalább egy (de inkább kettő) normális cornerbackre a rendszeréhez, és jelenleg még az sincs meg. Eddig a pontig.

1/24 Pittsburgh Steelers
Landon Dickerson
C, Alabama

Nem lepne meg egy edge rusher, de szerintem a támadófalat kell és azt is fogja itt erősíteni a Steelers, és megtalálja Pouncey utódját, aki nagyon hosszú ideig fogja adogatni a snapeket Pittsburghben.

1/25 Jacksonville Jaguars (via Los Angeles Rams)
Jeremiah Owosu-Koramoah
LB/S, Notre Dame

JOK-nak a legnehezebb helyet találni az első körben, mert vajon ki tudja őt normálisan használni? Talán épp Urban Meyer és stábja, ahol a linebacker ugyan nem need, a strong safety viszont a kevés igazán lyukas poszt egyike a csapatnál.

1/26 Cleveland Browns
Azeez Ojulari
Edge, Georgia

Ojulari sokaknál a legjobb edge rusher idén, a Brownsnak pedig talán a linebacker mellett Myles Garrett túloldalán van az egyetlen nagy hiányposztja. Nem tartom egy sokoldalú játékosnak, de amiben jó (szélen megverni a falembert), abban tényleg kiváló.

1/27 Baltimore Ravens
Joseph Ossai
Edge, Texas

Nem örülnek Baltimore-ban a Browns húzásának. A Watkins igazolás a kicsit korai Terrace Marshall picket talán megtorpedózza, a támadófal erősítése helyett pedig most inkább a pass rusht erősítem, mert a McPhee-Bowser duó elég vékony egységet ad a Ravensnek. Ossai baromi atletikus, ez repítheti az első körbe, mert korántsem fejlett játékost – Baltimore-ban viszont tudnak mit kezdeni az ilyenekkel.

1/28 New Orleans Saints
Kadarius Toney
WR, Florida

Évek óta ez az első olyan Saints-draft, ahol vannak igazi lyukak a keretben. Lehet, hogy Christian Barmore fontosabb lenne, mert a belső védőfala nagyon csúnyán néz ki a csapatnak, illetve az ötödik cornerbacket is kihúzhatják Lattimore túloldalára, de szerintem Payton nem tudja bent hagyni Toney-t, aki hihetetlen fegyvert jelentene ebbe az offense-be – és hát lássuk be, az elkapó is nagy need jelenleg.

1/29 Green Bay Packers
Elijah Moore
WR, Ole Miss

Rodgers imái meghallgattatásra találnak, végre kap egy első körös elkapót magának. Moore szigorúan slot elkapó, egy Cobb-szerepet kaphatna az offense-ben nagyjából.

1/30 Buffalo Bills
Asante Samuel Jr.
CB, Florida State

Ez a csapat kvázi készen van, így nehéz hová húzni. A védőfalat mindig lehet erősíteni persze, akár középre akár szélre, de most inkább Tre White túloldalára találják meg a remélhetőleg hosszú távú megoldást. A méretek lehetnek egyedül kérdések Samuelnél, mert amúgy egy kiváló játékos.

1/31 Kansas City Chiefs
Dillon Radunz
OT, North Dakota State

Azt hiszem minden mock draft tackle-t fog jósolni a Chiefshez a következő egy hónapban, én sem teszek most másképp. Talán Radunzt érzem a legjobb fitnek a Chiefs támadósorába atletikussága miatt, de lehetne akár Sam Cosmi is.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Christian Barmore
iDL, Alabama

A bajnoknak nincsenek hiányposztjai, miután mindenkit sikerült újraigazolni. Ha nem igazolták volna vissza Fournette-et, akkor Najee Harrist írtam volna be ide, és lehet akkor is így tettem volna, ha Barmore már nem elérhető. Ő viszont megoldhatja azt a problémát, hogy Suh már csak egy évre van a csapatnál és egyébként is visszaesett már a játéka. Barmore magasan kiemelkedik az iDL classból idén, így könnyen lehet, hogy ennél jóval hamarabb kel majd el.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!