Connect with us

Hír

Mahomes szerződésének átalakításával 17 milliót spórolt a Chiefs

A Buccaneers tegnap úgy spórolt $19 milliót az idei fizetési sapkában, hogy hosszabbított Tom Bradyvel. A Chiefs ezt nem tudta megtenni Patrick Mahomesszal, hiszen neki már így is végtelen hosszúságú a szerződése (tavaly 10 évre írt alá), így inkább átalakították azt, amivel $17 milliót sikerült megtakarítani a fizetési keretben – írja Adam Schefter. Így tehát az utóbbi két Super Bowl-győztes irányítón is nagyot spórolt a csapata.

Mahomesnak idén volt egy $21,7 milliós roster bónusza, amit aláírási bónusszá alakítottak, így leoszthatták a következő öt évre, ezzel sikerült idén $17 milliót spórolni, egyben ezzel ezt a $17 milliót eltolták a következő négy évre teherként. Az irányítónak minden évben hasonlóan magas roster bónusza van, ezek átkonvertálásával a jövőben is lehet majd pénzt felszabadítani, ha szükség lenne rá. A játékosnak ez semmilyen negatívummal nem jár, hiszen azonnal (a vártnál kicsit előbb) megkapja a pénzét, és alapesetben a munkabiztonsága is megnő, habár Mahomesnál ezen már nem igazán lehet növelni.

A Chiefs a lépés előtt pár millióval a fizetési plafon felett volt, most azonban már bőven befér alá (az OTC adatai alapján $13 millióval), így már lehet gondolkodni például a támadófal megerősítésén, ahonnan elküldték a két kezdő tackle-t (a korábbi 1/1-es Eric Fishert és a négyszeres All-Pro Mitchell Schwartzot), illetve ahonnan elengedik a kezdő center Austin Reitert is.

A Chiefs egyébként további $29 milliót spórolhat meg Tyreek Hill, Travis Kelce vagy Chris Jones szerződésének átalakításával.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
conspiracy theory
conspiracy theory
2021-03-13 06:01

Gránit szilárdságú szerződés ;)
Érdekes lesz látni, hogy a KC mennyire tudja összerázni a csapatot az SB után, meg az ismert roster változások miatt.

Everlast77
Everlast77
2021-03-13 14:13

A Chiefs is elindul a lejtőn? Átalakították idén, aztán jövőre is, meg azután is, aztán meg lassan 50 millkát görgetnek.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x