Connect with us

Prémium cikkek

Minden készen áll, jöhet az irányító – Washington FA kitekintő

Senki sem várta, mégis rájátszásba jutott a Football Team az előző szezon végén. Ez persze inkább volt köszönhető az NFC East mindent alulmúló gyenge teljesítményének, de irányító nélkül, szinte üres skill posztokkal így is óriási teljesítmény az, amit elért Ron Rivera az imázsát vesztett csapattal. A hiányosságok egyértelműen látszódnak, kérdés hogy lehet-e őket egy éven belül orvosolni.

Bár a Football Team nem váltott várost a mögöttünk lévő szezon előtt, mégis egyfajta újjáalakulási folyamat kezdődött el náluk azzal, hogy 2020-ban megváltoztatták a nevüket, új GM-et és HC-t hoztak a csapathoz. Mindezek fényében a 7-9-es szereplés mindenképp felülteljesítésnek számít, az pedig csak hab volt a tortán, hogy ez a mérleg rájátszást ért.

Ahogy zajlott a szezon úgy tűnt, hogy a Football Team körüli irányító saga sosem ér véget. Kezdve Dwayne Haskins kezdetésével és korai lecserélésével, majd Kyle Allennel, aki sérülés miatt négy találkozó után került IR-re, folytatva Alex Smith varázslatos újjászületésével a szezon második felében és végül, miután a playoffra már mindenki elfogyott, befejezve Taylor Heinicke wild card körben bemutatott emlékezetes mérkőzéséig.

Érdekes, hogy a 4 irányítóból pont a két nagyobb nevű már nincs a csapat kötelékében. Kyle Allen ERFA tendert, Heinicke pedig egy csere irányító szerződést kapott két évre. A csapat a legtöbb ponton rendben van, de meg kell oldaniuk a legnehezebb feladatott: szerezni kell egy irányítót.

Játékosok, akiken spórolni lehet

A fővárosi csapat számára 54 millió dollár állt rendelkezésre Scherff franchise tage előtt. Ezzel top5-ben voltak a ligában, de a kedvező anyagi helyzetet jól mutatja, hogy egy 18 milliós guard tag után is csupán körülbelül a 6. helyre csúsztak vissza. A kedvező anyagi körülmény oka egyben a csapat legnagyobb gondja is, hogy nincs irányítója. Ettől függetlenül majd 13 millióval terheli a sapkát két olyan játékos is, aki már nincs a csapatnál. Dwayne Haskins és Alex Smith után ugyanis ennyi halott pénz ragadt bent.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!