Connect with us

Prémium cikkek

Most akkor merre? – Patriots FA-kitekintő

A Covid, Tom Brady távozása és a csoportriválisok drasztikus javulása után a Patriots hosszú idő után nemhogy nem nyerte meg az AFC Eastet, de még a rájátszásba sem sikerült bejutnia. Nem mintha kis szerencsével ne jöhetett volna össze a playoff, egy gyengén játszó Cam Newtonnal, illetve a számos opt outoló és sérült játékos ellenére is 7-9-cel végzett a csapat – pont a semmi közepén. Most akkor merre?

Elnézve a Patriots keretét, a 7-9-es alapszakaszmérleg szinte már bravúrnak számít. Sikerült megveri a Ravenst és a Cardinalst, a Seahawks és Bills ellen yardokon múlott csak a győzelem, a Chiefs ellen Newton nélkül is volt esély a győzelemre, bár cserébe a Broncostól és a Texanstól is sikerült kikapni. Ha kicsit szerencsésebben pattan a labda vagy Newton jobb játékot nyújt, meglehetett volna a rájátszás, még ha ott sok babér aligha termett volna a csapatnak. És ez probléma.

A keret nem jó, de nem is rossz, az edzői gárda Bill Belichickkel természetesen még mindig elit, ami garantálja, hogy egy középszernél gyengébb irányítóval is fixen ott legyen csapat 9-7/7-9 között. Ez a tipikus középcsapatok csapdája. Ha Belichick nekiáll toldozni-foltozni a keretet, akkor ez könnyen fenntartható: néha lesznek PO-t érő évek, máskor meg nem. Hasonló volt a helyzet sokáig a Marvin Lewis vezette Bengalsszal, ami Andy Dalton vezetésével évekig ott volt a rájátszás közelében, néha még a csoportgyőzelem is összejött, de soha nem vált igazi tényezővé.

Bill Belichick tehát válaszút előtt áll: vagy belekezd egy totális újjáépítésbe, vagy folytatja az aktuális keret szinten tartását/fejlesztését és bízik abban, hogy az első kör közepén/végén, esetleg a hatodik körben megint sikerül vadászni egy átlagon felüli irányítót. Talán az előbbi lenne hosszabb távon jó a csapatnak, de ezt nagyon nehéz összeegyeztetni BB személyiségével és a Patriots-way-jel, így alighanem egy szokásos New England-i holtszezont fogunk látni.

Cap-helyzet

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!