Connect with us

Prémium cikkek

Segítsd az elesettet! – Colts FA kitekintő

A Colts holtszezonjának legnagyobb manőverén már túl vagyunk. Carson Wentz érkezése önmagában meghatározza a franchise közeljövőjét, és ha kiderül, hogy rossz lóra tettek vele, akkor nincs olyan szupersztár névsor, akiknek a leigazolásával kijavítódna a hiba. Ha viszont úgy állunk hozzá, hogy Wentz karrierje megmenthető, akkor azon dolgozni kell, és első lépésként versenyképes keretet kell köré kialakítani. 

A blockbuster csere előtt durván 69 millió dollárral volt a fizetési plafon alatt a Colts, ami a második legtöbb volt a ligában a Jaguars mögött. Egy 1/1-es csapat esetében nem csoda, hogy kevés nagy szerződés van lekötve, de egy playoff-évet futó gárda számára nagy lehetőség a bőséges költési lehetőség, főleg egy ilyen szűkös, kivételes holtszezonban, mint a 2021-es. A QB-helyzet megoldatlansága miatt azonban kétséges volt, hogy a papíron free agent-mágnesnek tűnő Indianapolis valóban versenybe tud-e szállni a nagy nevekért a piacon. Franchise QB nélkül a bajnoki gyűrű lehetősége ugyanis nyilván távoli. Wentz ezt az űrt nem tölti be, de legalább már van irányító a depth charton, ami Philip Rivers visszavonulása után megüresedett. Ilyen szempontból szükséges lépés volt minél előbb lépni, szóval az időzítésbe legalább nem lehet belekötni.

Wentz szerződésével természetesen lejjebb csúszott a rangsorban a Colts, ami a pénzügyi lehetőségeket illeti, de még mindig ott van a negyedik helyen, a Jets és a Patriots mögött helyezkedve. A csapatnevekből kitűnik, hogy a potenciális rivális nagy költők ugyanúgy irányító nélkül várakoztak, szóval a harcmező kiegyenlített a hasonszőrű csapatok között.

Leépíteni nem kell!

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!