Connect with us

Prémium cikkek

Trent Williams rekordot is döntött, meg nem is

A 49ersnek sikerült megegyeznie Trent Williamsszel: az elit LT egy 6 éves, 138,06 millió dolláros szerződést kapott, amivel éves átlagban 10 ezer dollárral megdöntötte David Bakhtiari rekordját. Azt hihetnénk, hogy mivel szabadügynökként írt alá, köröket vert mindenkire, pedig távolról sem ez a helyzet. Williams praktikusan még így is csak a harmadik legjobban kereső tackle a ligában.

A 32 éves LT a liga legjobb LT-je volt az elmúlt évtizedben. 2010-ben 1/4-es volt, és amikor nem hátráltatták a sérülések, akkor megállíthatatlan volt. A PFF értékelése alapján stabilan top 10-es értékelést hozott egész karrierjében, illetve egyedüliként háromszor is a legjobb értékelést kapta. Nem véletlenül lett 2015-ben a liga történetének legjobban fizetett támadófalembere évi 13,2 millió dolláros fizetéssel. Egy hozzá fogható, Hall of Fame tehetségű klasszis általában egész karrierjét egy csapatnál tölti, de a Washingtonnak sikerült végérvényesen magára haragítani a játékost.

2019-ben romlott meg végül a két fél viszonya. Williamsnek furcsa kitüremkedés volt a fején, amivel már 2013-ban jelentkezett a csapat orvosainál. Ők azt mondták neki, hogy semmi probléma, ő pedig elfogadta ezt az álláspontot, hiszen megbízott bennük. Mint kiderült, az a kitüremkedés egy elég ritka rákos daganat volt (Dermatofibrosarcoma Protuberans), ami hat év alatt szépen megnőtt.

A Washington Post információi szerint a csapattól független orvosok mindössze hetekkel azelőtt távolították el a tumort, hogy az elérte volna Williams agyát, és ezzel életveszélyessé vált volna. Ezek után nem volt meglepő, hogy a falember nem lépett többet pályára a csapatban: cserét kért, majd miután azt nem kapta meg, egyszerűen kiülte a 2019-es szezont, amivel 10,85 millió dollárt veszített. Eközben azt kommunikálta, hogy új csapatától 20+ millió dollárost szeretne, amivel kvázi visszakeresné a holdouttal elveszített pénzt. Bár 2021-ig kellett várnia, de teljesült a kívánsága.

Másodszor is a történelem legjobban fizetett tackle-je

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!