Connect with us

Érdekességek

A Falcons szurkolói a legrészegebbek meccsnapon

Sokak számára egy sportesemény megtekintése azzal is jár, hogy szurkolás közben bedobnak pár sört, vagy akár keményebb alkoholos tartalmú italt – ha veszít a csapat akkor azért, ha nyer, akkor azért. Most a Lines.com végzett egy kutatást arról, hogy az egyes sportok, illetve az NFL-csapatok szurkolói milyen mértékben fogyasztanak alkoholt és szívnak marihuánát meccsnapon.

E szerint nagy átlagban a nézők 3,7 alkoholos italt fogyasztanak el mérkőzés közben, ha pedig szurkolói csoportokra akarjuk lebontani a bevitelt, akkor a Falcons fanjai lesznek a legillumináltabbak meccsnapon. A szurkolóik közül 88 százalék ismerte el, hogy inni szokott mérkőzés közben, illetve 77 százalékuk azt is, hogy marihuánát is szokott fogyasztani. A lista túlsó végén a Patriots szurkolói foglalnak helyet, mindössze a 42 százalékuk iszik és 31 százalékuk szív.

A Falcons mellett a Jaguars, a Cardinals, a Bills és a Colts is ott van a top6-ban mindkét kategóriában, a lista végén a Patriots mellett a Cowboys, a Lions és a Vikings szurkolóit találjuk. Érdekes az is, hogy a hat legtöbb marihuánát szívó csapat államai közül csak egyben, Arizonában engedélyezett teljes körben a fogyasztása.

Az is kiderült, hogy az emberek kicsit hajlamosabbak többet inni, ha a csapatuk vesztésre áll – 34% mondta, hogy többet iszik ilyen helyzetben, de 31% épp akkor iszik többet, ha nyernek. A Cardinals szurkolói inkább akkor isznak, ha veszítenek, a Ravensnél pedig több alkohol fogy győzelmek esetén.

Az sem lehet meglepő, hogy a sör a legkedveltebb termék, a szurkolók 76 százalékának ez a preferált itala meccsnapon – ebből a Blue Moon és a BudLight a kedvenc 18-18 százalékkal –, majd a vodka és a whiskey következik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!