Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Asante Samuel Jr.

Emlékeztek még Asante Samuelre, az Eagles, a Patriots és a Falcons korábbi cornerbackjére? Ha legalább 10 éve nézitek az NFL-t, akkor minden bizonnyal, hiszen egy kiváló cornerback volt, kétszer nyert Super Bowlt, kétszer volt elsőcsapatos All-Pro és két idényben vezette a ligát interceptionökben. Most érkezik a fia a draftra, akiről nem csak a neve, hanem a játéka alapján is egyből az apja jut eszünkbe. 

Az idősebb Asantét 2003-ban a negyedik körben draftolta a Patriots, majd 5 év után Philadelphiába szerződött, ott eltöltött négy szezon után pedig még a Falconsban is kipróbálta magát. Alacsony, vékonydongájú CB volt, aki kiváló irányváltásokkal, ösztönökkel és labdaérzékkel rendelkezett, és posztja egyik legjobb játékosa volt – az meg nem érdekelt senkit, hogy szerelni nem igazán szeretett.

Fia, Asante Samuel Jr. nagyjából hasonló erényekkel és hiányosságokkal rendelkezik. Ő is alacsony és ezáltal nem fog jól szerelni a profik közt, ellenben az egyből látszik, hogy a foci mellett nőtt fel, hiszen a cornerback poszt minden csínját-bínját ismeri, fejben mindenki előtt egy lépéssel jár és irányváltásaival gyorsan is tud reagálni arra, amit az agyával eltervezett.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!