Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jaycee Horn

Az idei drafton jó pár olyan magasan rangsorolt cornerbacket találunk, akiknek az édesapjuk is NFL-játékos, ráadásul Pro Bowler volt. Itt említendő Patrick Surtain II, Asante Samuel Jr., de tehetségben nem marad el tőlük Jaycee Horn sem, aki Joe Hornnak, a Saints elkapójának a fia. Joe Horn a 2000-es évek elején produktív elkapó volt New Orleansban, több szezonban ment 1000 yard illetve 10 elkapott touchdown fölé, négyszer választották a Pro Bowlba. Ha a mentalitását örökölte Jaycee, akkor a meglévő tehetségével sokra viheti a profik között.

Joe Horn egy érdekes figurája volt az NFL-nek. Nem kapott első osztályú egyetemi csapattól ösztöndíjajánlatot, ezért csak egy junior college csapatban játszott két szezonban. Ezt követően két évig nem futballozott, helyette gyorsétteremben és bútorgyárban dolgozott. Utolsó dollárjait arra költötte, hogy kikölcsönzött egy edzésvideót Jerry Rice-ról, majd ez alapján hasonló videót készíttetett magáról, amit elküldött különböző csapatoknak. Végül a kanadai ligába került, ahol egy jó szezont követően draftolta a Chiefs az 5. körben. Itt elsősorban special teamer és csereelkapó szerepkört töltött be. 2000-ben, 28 évesen igazolt a Saintshez, ahol gyorsan közönségkedvenc lett, és volt öt remek szezonja. Legidősebb fia, Joe Horn Jr. is futballjátékos, ő 2019-ben került a Ravenshez drafton el nem kelt elkapóként, de végül nem került a végső keretbe, azóta az XFL-ben próbálkozott.

Nem vállalok nagy kockázatot azzal, ha azt mondom, hogy Jaycee nagyobb karriert fog befutni bátyjánál. Középiskolásként először baseballozott, majd harmadévesen váltott ismét a futballra. 4 csillagos recruit volt, a legjobb egyetemi futballprogramoktól, mint az Alabama, Ohio State, Georgia kapott ösztöndíjajánlatot. Ő azonban először a Tennessee-t választotta, viszont a HC kirúgása után a South Carolina mellett döntött. A Gamecocksban három évet húzott le, mind a három szezonban kezdő volt, tavaly hét meccs után úgy döntött, kiüli a szezont (opt out). Játékára olyan kiváló NFL-cornerbackek is felfigyeltek, mint Richard Sherman, aki kijelentette, hogy szerinte Horn a legjobb cornerback az idei drafton.

Erősségek

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!