Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jeremiah Owusu-Koramoah

Egy újabb hiperatléta, egy olyan posztfüggetlen játékos igyekszik az NFL-be, akit nehéz bekategorizálni egy jól meghatározott posztra, mégis sokan úgy gondolkodnak róla, hogy ő forradalmasíthatja meg az új típusú védőkről alkotott felfogásunkat. Izgalmas, mindent lehengerlő játékával sok rajongót szerzett magának az elmúlt években Jeremiah Owusu-Koramoah, olyan játékkal rukkolt elő, amely előtt rengetegen megemelték a kalapjukat. De a legfontosabb kérdés, hogy az NFL-ben miként tekinthetünk rá valójában. Ezt próbáljuk most feltárni!

Háttér

Jeremiah Owusu-Koramoah (későbbiekben: JOK) a Virginia állambeli Bethel középiskolában futballozott egyetemi karrierjét megelőzően, vegyesen safety és linebacker poszton, tehát már akkoriban is arra hívta fel magára a figyelmet, hogy milyen sokoldalúan tud dolgozni a pályán. A vezető scout oldalak safetyként tartották számon, de nem volt igazi konszenzus, hogy milyen értéket képvisel a posztján, mindössze háromcsillagos tehetségként jegyezték őt. Miután az állambeli Virginia Egyetem kacérkodott vele a leginkább, először a Cavaliershöz köteleződött el, de később a sokkal nagyobb nevű Notre Dame is csatlakozott a kérőkhöz, JOK hamar meggondolta magát és végső voksát a Fighting Irish mellett tette le.

A munkát így két nagyon tehetséges védőelme, Mike Elko (akkori DC) és Clark Lea (akkori LB-edző) felügyelete alatt kezdhette meg, akiknek a felfogása nagy szerepet játszott abban, milyen összkép alakult ki róla egyetemi pályafutásának végére. A csapatban betöltött kezdő szerepet junior szezonjában, 2019-ben szerezte meg, ez volt az az év, amikor mindenki felfigyelt rá, hogy milyen unikális játékos. A 2020-as szezon előtt már többen is első körös várományosként jegyezték, tavalyi idényével pedig rá is szolgált arra, hogy miért tartották ilyen magasra, bebizonyította, hogy helye van a top tehetségek között.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!