Connect with us

Hír

A következő szabálymódosításokat fogadták el a tulajdonosok

Tegnap szavaztak az NFL tulajdonosai a csapatok által benyújtott szabálymódosításokról: többek között átment az egyszámjegyű mezek javaslata és megkönnyítették az onside kicket végzők dolgát. Nézzük a legfontosabb módosításokat.

A tulajdonosok elfogadták a Bears javaslatát, mely szerint extra pontnál/kétpontosnál történő büntetések esetében az előző büntetések is számítanak. 2019-ben a csapat a Broncos ellen lépett pályára és 31 másodperccel a meccs vége előtt a Broncos átvette 13-12-re a vezetést egy TD után. Ekkor a Denver neki ment a kétpontosnak, de időhúzás miatt kapott egy 5 yardos büntetést, így inkább elrúgták a labdát.

Az extra pont kimaradt, de mivel az egyik Bears védő beugrott, így újrapróbálkozhatott a Broncos. Ekkor Vic Fangio megint a kétpontos mellett döntött, de nem a 2 yardosról jött a csapat, hanem a furcsa szabályok miatt az 1 yardosról. Tehát a Broncos korábbi 5 yardos büntetése semmissé vált a rúgás után, és a Bears büntetése miatt a bírók megfelezték a 2 yardos távolságot. Mostantól ilyen nincs, hasonló esetben a csapatok a 2 yardosról jönnének.


A Rams Tom Brady miatt benyújtott szabálymódosítását is elfogadták a tulajdonosok, mostantól nem lehet egy játékon belül kétszer sikeresen passzolni. Erről bővebben itt írtunk.

A Rams benyújtott egy Tom Brady-szabályt


Mostantól nincs hosszabbítás az előszezonban, ellenben nagyon szigorúak lesznek a bírók a taunting büntetésekkel. Ha valaki ujjal mutogat vagy egy földön fekvő ellenfél előtt ünnepel, az könnyen sárga zászlót kaphat.


Átment az egyszámjegyű mezszám javaslat, így mostantól a falembereket leszámítva bárki játszhat egyszámjegyű mezben (egyéb könnyítések mellett). Ez eddig csak az irányítóknak, rúgóknak és puntereknek volt megengedett. Ugyanakkor ez idén még sokba kerülhet a mezszámot váltóknak: az el nem adott, régi számmal ellátott mezkészletet fel kell vásárolniuk. Ha idén jelzik, hogy jövőre váltanának, akkor ezt ingyen megtehetik.

A pontos mezszámlehetőségek:

  • Futók, fullbackek, elkapók, tight endek: 1-49 és 80-89
  • Támadófalemberek: 50-79
  • Védőfalemberek: 50-79 és 90-99
  • Linebackerek: 1-59 és 90-99
  • Defensive backek: 1-49

Az NFL ugyan elutasította az onside kick helyetti 4&15 javaslatot, így is segített az onside kick-kel próbálkozóknak. Az úgynevezett setup zónában (az onside kick helyétől számított 10-25 yardnyi terület) eddig 10-11 játékos lehetett az ellenfél részéről, de mostantól ez a szám maximum 9 lehet. Vagyis a rúgó csapatnak legalább egy embernyi előnyt kap az onside kicknél.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!