Connect with us

Érdekességek

A Lions lett a 16 meccses éra legrosszabb csapata

Pár napja hivatalosan is véget ért a 16 meccses éra, már ami az alapszakasz hosszát illeti, 2021-től már 17 mérkőzést játszik minden csapat. Az előző korszak 1978-ban kezdődött, amikor 14-ről emelték 16-ra a találkozók számát az alapszakaszban – két évvel azután, hogy a Buccaneers és a Seahawks csatlakozott a ligához.

Így bő négy évtized után pedig számot vethetünk, melyik franchise volt a korszak legjobb és legrosszabb csapata. Kendall Baker össze is rakta az erről szóló táblázatot:

A 16 meccses éra legjobb csapata tehát a Pittsburgh Steelers, amely ez idő alatt 413-265-2-es mérleget tudott felmutatni, tehát közel 61%-os győzelmi mutatóval rendelkezett – és nem mellesleg négyszer nyert Super Bowlt. A második helyre egy huszáros hajrával a Patriots került, hiszen a New England-iek a korszak második felében voltak dominánsak szintén hat Super Bowllal. A dobogó legalsó fokára pedig a Denver Broncos állhat fel.

A lista túlsó végén a Detroit Lions szerepel mindössze 268-410-2-es mérleggel, azaz 40 százalék alatti győzelmi mutatóval. A Brownsnak sem sikerült elérnie a 40%-os mérleget, a hátulról harmadik helyet pedig a Buccaneers foglalja el.

Senkinek nem jött össze az a bravúr, hogy pontosan 50 százalékos mutatóval rendelkezzen, azaz pont ugyanannyi meccset nyerjen, mint veszítsen – ehhez a New York Giants volt legközelebb 340-338-2-es mérleggel, tehát ha egy mérkőzéssel kevesebbet nyernek, akkor pont összejött volna az egyensúly.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!