Connect with us

Prémium cikkek

Ahol van minek örülni – Washington FA-értékelő

A tavalyi évben a maximumot hozta ki magából a Football Team. Bár az 50%-os szezon nem jött össze, a csapat a gyenge csoportnak hála elérte a playoffot, ahol tisztes helytállással búcsúztak a későbbi bajnokkal szemben. A hiányosságok egyértelműek voltak, és nagy részükön sikerült is javítani a szabadügynök piacon.

Minden csapat számára emlékezetes marad a 2020-as év elsősorban a vírushelyzet miatt, de Washingtonban ezen felül is megannyi érdekesség történt. A csapat elvesztette a 1937 óta használt nevét és átmeneti megoldásként a Football Teamet vette fel. A liga történetének egyik legnagyobb visszatérésének lehettünk szemtanúi azzal, hogy a folyamatos sérülések és rossz játék miatt Alex Smith foglalta el az irányítói posztot. Smith egy darab térdeléssel is már történelmet írt volna, de ő ennél sokkal többet tett és 5-2-es mérleggel 2015 után újra a csoport élére kormányozta a gárdát. Mindezt úgy, hogy a liga történelmében harmadik alkalommal fordult elő, hogy egy csoportot negatív mérleggel nyertek meg.

A szintén tavaly érkező Ron Rivera elkezdett kialakítani egy új kultúrát Washingtonban. Kellett ehhez a csoport gyengélkedése is, de eredményes első éven vannak túl. A hiányosságok azonban jól láthatóak voltak. Elsősorban Dwayne Haskins játékának és hozzáállásának köszönhetően 4 irányító is kapott legalább 75 dropbacket 2020-ban és bár csodálatos volt Smith története, a csapatnak szüksége volt egy irányítóra és olyan játékosokra, akiket játékba is tud hozni. Az új general manager Martin Mayhew felkötötte a nadrágját és remek munkát végzett első offseasonjének kezdetén.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!